MAEIE condamnă „în termenii cei mai duri” atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra Ucrainei

5 decembrie 2022, 18:34 Politică 128
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă în termenii cei mai duri atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra țării vecine, precizând că misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Ucraina monitorizează cu atenție evoluția situației de securitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Daniel Vodă, aceste acțiuni nejustificate cauzează consecințe dramatice în Ucraina, lăsând oamenii fără electricitate, agent termic și în unele cazuri fără apă.

„Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Ucraina monitorizează cu atenție evoluția situației de securitate. Reamintim, că cetățenii moldoveni din Ucraina se pot adresa în cazul oricărei situații excepționale ambasadei de la Kiev sau consulatului de la Odesa pentru asistența consulară de specialitate”, subliniază Daniel Vodă.

Amintim că Moldelectrica a raportat perturbații ale sistemului de electricitate pe fondul unui atac masiv cu rachete al trupelor ruse asupra Ucrainei. Întreprinderea atenționează că sunt posibile deconectări.

Rusia a lansat astăzi peste 100 de rachete asupra Ucrainei în atacul de luni, potrivit The Guardian.

Apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să doboare o parte din rachetele care se apropiau. Până în prezent, au fost raportate patru interceptări în regiunea Harkov, una în Dnipro și una în Poltava, fiind raportate și alte explozii în alte părți care ar putea fi interceptări ale apărării aeriene.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media