LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297. Ucraina se pregătește pentru un alt posibil atac rusesc din nord. Rusia spune că ultimele sancțiuni ale UE vor duce doar la o „exacerbare” a problemelor în interiorul blocului comunitar

17 decembrie 2022, 10:22 Ucraina 277
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

În cea de-a 297-a zi de invazie rusească, Ucraina se confruntă cu întreruperi programate de energie după valul de atacuri rusești din ziua precedentă, 16 decembrie, considerat unul dintre cele mai grave de la începutul războiului.

Numărul victimelor bombardamentelor asupra orașului Krivoi Rog de vineri crescut la 4 - salvatorii au extras sâmbătă dimineața de sub dărâmăturile blocului distrus de o rachetă cadavrul unui băiețel de un an și jumătate. Părinții lui, dar și o femeie de 64 de ani, au fost găsiți morți în cursul zilei de ieri.

În noaptea de 17 decembrie, presa de stat rusă a anunțat că Putin a vizitat sediul operațiunii militare și a avut o întâlnire cu comandanții. Până acum, Putin nu a vizitat niciodată o zonă de război.

În același timp, Ucraina se pregătește pentru o nouă încercare a Rusiei de a invada din nou dinspre nord - cel mai probabil în preajma aniversării primei sale încercări de a cuceri Kievul ce a avut loc în luna, susține un comandant de rang înalt de la Kiev.

UPDATE 18:15. Mihail Podoliak: este „ireal” să se ajungă la un acord cu Rusia cu privire la încheierea războiului.

„Artilerie, vehicule blindate, drone și rachete cu rază lungă de acțiune în proporțiile necesare”, a scris consilierul președintelui Ucrainei.

„Reluarea discuțiilor despre negocierile dintre Rusia și Ucraina nu a dus încă la nimic. Kremlinul a refuzat propunerea SUA de negocieri cu condiția „retragerii din Ucraina”, iar Ucraina numește condiția negocierilor „eliberarea propriilor pământuri”.


UPDATE 17:50. Bilanțul deceselor din Krivoi Rog a crescut la 5.

Cinci persoane au fost ucise în atacul rusesc rusesc cu rachetă din 16 decembrie asupra orașului industrial Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk, potrivit unui bilanț actualizat publicat sâmbătă. Doisprezece persoane au fost rănite, inclusiv patru copii.

Printre persoanele ucise se numără un copil de doar un an care a fost scos sâmbătă dimineața de sub dărâmături.


UPDATE 17:25. Marea majoritate a cetățenilor ucraineni sunt încrezători în victoria Ucrainei în război. 97% susțin că Forțele Armate ucrainene vor respinge cu succes ofensiva rusă, dar în același timp, 94% își exprimă îngrijorarea în legătură cu instabilitatea economică, arată sondajul realizat în noiembrie de Institutul Rating din Kiev.

82% dintre respondenți au declarat că, în pofida războiului, lucrurile din statul lor se îndreaptă într-o direcție corectă. Doar 7% cred că direcția nu este una potrivită. Optimismul general domină în majoritatea regiunilor și în majoritatea grupelor de vârstă.

Doi din trei ucraineni consideră că anul 2023 va fi mult mai bun decât anul curent, marcat de invadarea Ucrainei de către Rusia. Majoritatea ucrainenilor speră că războiul se va încheia anul viitor, dar nu oricum, ci cu victoria Kievului. Doar 6% dintre cetățeni sunt sceptici și pesimiști.

Deși evaluarea propriei situații financiare și a țării a suferit modificări negative pe parcursul anului, indicatorii nu sunt mai răi decât în 2018.

Războiul nu a generat o dezamăgire cu privire la politicieni și viața politică din Ucraina, mai arată studiul. Dimpotrivă, 50% dintre ucraineni menționează o îmbunătățire a situației politice din statul lor, iar 40% sunt încrezători într-un viitor prosper din punct de vedere economic al țării. 86% dintre ucraineni consideră că țara lor este bine văzută pe arena internațională, iar imaginea statului este tot mai bună.


UPDATE 16:45. De la începutul războiului din Ucraina, au murit 450 de copii au murit, alții peste 863 de copii au fost răniți, informează Procuratura Generală a Ucrainei într-un raport referitor la cea de-a 297-a zi a războiului din 17 decembrie.

Majoritatea copiilor au suferit în regiunile Donețk, Harkiv, Kiev, Nikolaev, Zaporojie, Herson, Cernihiv, Lugansk și Dnepropetrovsk.

Aceste date nu sunt definitive, sunt doar victimele indentificate. În multe regiuni în care ostilitățile continuă și în teritoriile ocupate, este imposibil la acest moment de numărat și identificat victimele.

Totodată, peste 3 126 de instituții de învățământ au fost avariate din cauza bombardamentelor și bombardamentelor, 337 dintre ele au fost complet distruse.

La 12 decembrie, conform ONU, 6.755 de civili, inclusiv 424 de copii, au fost uciși în urma agresiunii ruse. ONU a precizat că sunt mult mai mulți morți și răniți, cifrele date sunt victime documentate și confirmate ale războiului.


UPDATE 16:20. Parcul Gorki din Moscova a fost decorat cu simboluri de război.

Pe Twitter au apărut fotografii cu zona de intrare a Parcului Gorki, parcul central de cultură și recreere din capitala Rusiei, Moscova. Și nu este un montaj.


UPDATE 15:55. Lângă orașul Donețk, în estul Ucrainei, lupte extrem de dure s-au dus și încă se poartă în orășelul Marinka, o localitate care a ajuns să fie distrusă aproape în totalitate, scrie Hotnews.

Noi imagini publicate de către ruși, filmate din dronă sau de la bordul unor tancuri, arată gradul de distrugere din orășelul Marinka, din estul Ucrainei, o localitate cu aproape 10.000 de suflete înainte de război, chiar lângă metropola Donețk.

Imaginile sunt cumplite și arată gradul avansat de distrugeri provocate de lupte, cu ruine ale clădirilor care aduc aminte de peisajele din cel de-al Doilea Război Mondial, cu tancuri care manevrează printre ziduri și trag cu tunul în stânga și-n dreapta.


UPDATE 15:40. În ciuda războiului, în piața Sofia din Kiev este instalat principalul brad de Crăciun sâmbătă, la numai o zi după atacul masiv cu rachete desfășurat de Rusia, inclusiv asupra capitalei ucrainene.

„Anul acesta, principalul brad de Crăciun al țării este artificial, înalt de 12 metri. Va fi împodobit cu ghirlande econome, alimentate de la un generator. Cel mai probabil, bradul de Crăciun va fi aprins la intervale anumite”, a spus primarul orașului, Vitali Kliciko.

El a adăugat că lângă generator va fi instalat un punct de reîncărcare a gadgeturilor. Copacul în sine va fi decorat în culori drapelului de stat.

„Bradul este împodobit cu jucării din anii trecuți, aproximativ o mie de bile albastre și galbene și porumbei albi. Vârful copacului principal va fi încoronat cu stema Ucrainei. Partea inferioară a copacului va să fie decorat cu standuri cu steaguri ale țărilor care ajută Kievul să facă față provocărilor și consecințelor războiului”, a spus el.


UPDATE 15:15. Armata ucraineană a început să sape tranșeșe în centrul orașului Bahmut, pentru cazul în care trupele ruse vor străpunge linia actuală de apărare.


UPDATE 14:45. Orașul Sciastie din regiunea Luhansk a fost atacat sâmbătă dimineața cu rachete lansate din HIMARS - afirmă reprezentanții republicii autoproclamate LPR.

Potrivit sursei citate, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat trei rachete M31 GMLRS din sistemul american de rachete cu lansare multiplă HIMARS asupra țintelor civile. Patru clădiri de locuințe au fost distruse, 3 persoane au murit și 5 au fost rănite.

Orașul Sciastie este situat la aproximativ 15 kilometri de Luhansk și a fost unul dintre primele orașe ucrainene care au început să fie luate cu asalt de unități ale Miliției Populare din autoproclamata LPR pe 24 februarie, ziua în care a început invazia rusă în Ucraina. Acum orașul este sub ocupație rusă.


UPDATE 14:10. Pentru a pune capăt războiului rusesc din Ucraina, Liderii de la Kiev trebuie să discute cu președintele rus, Vladimir Putin, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, într-un interviu acordat Süddeutsche Zeitung, relatează Ukrinform.

Scholz spune că încă dorește să mențină deschis canalul de comunicare cu Kremlinul, în ciuda perspectivelor nu atât de promițătoare.

„Scopul nostru este ca Rusia să-și oprească războiul de agresiune și ca Ucraina să-și apere integritatea”, a spus Scholz, adăugând că pentru aceasta „va fi necesar să spunem dacă se va face prin telefon, apel video sau la o masă lungă, rămâne de văzut”.

Rusia, este convins cancelarul, „trebuie să recunoască faptul că nu poate continua așa... să oprească războiul, să retragă trupele și să creeze astfel o oportunitate de înțelegere reciprocă”.

„Putin, oprește acest război”, s-a adresat încă o dată Scholz președintelui rus. În același timp, Scholz consideră ca lipsa de succes a armatei ruse pe câmpul de luptă drept „o mare posibilitate de escaladare”.


UPDATE 13:40. Alimentarea cu energie a fost restabilită în Harkiv, au anunțat autoritățile locale, după ce orașul a rămas fără curent în urma atacurilor masive cu rachete de ieri asupra infrastructurii civile și energetice.

Acum sursa de alimentare a fost restabilită, a declarat șeful regiunii Harkiv, Oleg Sinegubov.

„Ocupanții au lovit regiunea Harkiv cu 10 rachete S-300, alte două rachete de croazieră au fost doborâte de forțele de apărare aeriană”, a spus Sinegubov.

În timpul zilei, potrivit lui, armata rusă a bombardat direcția Kupiansk: zonele Sinkovka, Orlianka, Tabaevka, Berestov și Vișnevka, precum și raioanele Harkiv și Ciuguev. O persoană a fost rănită.


UPDATE 13:15. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că cel de-al nouălea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei va afea același efect ca cele precedente - amplificarea problemelor în UE.

„Liderii UE nu reușesc să iasă din cercul vicios al restricțiilor și să recunoască inutilitatea tuturor sancțiunilor anti-ruse și a politicii de presiune asupra Rusiei. Actualul „pachet” va avea același efect ca toate precedentele - exacerbarea problemelor socio-economice din Uniunea Europeană însăși. Datorită demersurilor prost concepute de la Bruxelles, cetățenii UE s-au confruntat deja cu deficit de energie și „inflație a sancțiunilor” fără precedent și o amenințare reală de dezindustrializare care planează asupra economiei UE.

În ceea ce privește interdicțiile impuse difuzării celor patru mass-media ruse pe teritoriul statelor membre UE, astfel de măsuri autoritare, din păcate, au devenit „practică obișnuită” pentru Bruxelles, a transmis Zaharova pe canalul său de Telegram.


UPDATE 12:30. Serviciul de Informații al Ministerului Apărării al Marii Britanii: Dronele iraniene sunt folosite la bombardarea masivă a infrastructurii ucrainene.

În ultimele zile, s-a înregistrat o creștere a numărului rachetelor rusești cu rază lungă de acțiune lansate împotriva infrastructurii critice a Ucrainei. Acestea au fost în mare parte rachete de croazieră lansate din aer și de pe mare, dar aproape sigur includeau drone furnizate de Iran, trimise de pe teritoriul regiunii Krasnodar, scrie British Defense Intelligence în raportul său zilnic.

Anterior, dronele iraniene erau lansate în principal de pe peninsula Crimeea, aflată sub ocupație.

Schimbarea locului de lansare se datorează probabil preocupărilor Rusiei cu privire la vulnerabilitatea Crimeei. De asemenea, petru trupele ruse este comod sa-și reînnoiască proviziile pe teritoriul Krasnodarului de la o presupusă bază cu arme din Astrahani.


UPDATE 12:05. Alertă de raid aerian pe tot teritoriul Ucrainei. Așa arată harta alertelor:


UPDATE 11:55. O alertă de raid aerian a fost anunțată în toată Ucraina – Grupul de monitorizare „Belarusian Gayun” raportează despre decolarea a cinci avioane de pe aerodromurile din Belarus.

- ora 10:17. Un avion A-50 AEW&C (RF-93966) a decolat de pe aeroportul Maciulișcii;

- ora 10:19. Un avion de luptă a decolat de pe aeroportul Baranavici.

- ora 11:15. Un MiG-31K rus (RF-92215) a decolat de pe aerodromul Maciulișcii.

- ora 11:19. Al doilea MiG-31K rus (RF-92445) a decolat de pe aerodromul Baranavici.

- ora 11:19. Un al doilea avion de vânătoare a decolat de pe aerodromul Baranavici.



UPDATE 11:25. Noi bombardamente la Herson - un bărbat a murit.

Potrivit lui Iaroslav Ianușevici, șeful OVA din Herson, un bărbat de 36 de ani, care se afla într-o mașină, a murit pe loc, iar o bătrână de 70 de ani a fost rănită și a fost transportată la spital.

El a menționat că rușii atacă din sisteme de lansare multiplă a rachetelor.


UPDATE 11:10. Rusia menține nouă nave de război în Marea Neagră, însă niciuna nu poartă rachete de croazieră Kalibr, informează sâmbătă dimineața Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Nouă nave inamice sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră.

În Marea Azov, inamicul continuă să controleze comunicațiile maritime, ținând două nave în serviciu de luptă.

În Marea Mediterană, Rusia păstrează nouă nave inamice, dintre care cinci sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, cu o salvă totală de 72 de rachete.

În timpul zilei, în interesul Federației Ruse, a fost efectuată trecerea prin strâmtoarea Kerci-Yenikal: în Marea Azov - 20 de nave, cinci dintre ele mutate din strâmtoarea Bosfor; în Marea Neagră - 25 de vase, dintre care cinci vase au continuat să se deplaseze spre strâmtoarea Bosfor.

Federația Rusă continuă să încalce Convenția internațională pentru siguranța vieții pe mare din 1974 (SOLAS) prin oprirea sistemelor de identificare automată (AIS) pe navele civile din Marea Azov”, se arată în raport.


UPDATE 10:30. A fost restabilită furnizarea de energie electrică în regiunea Harkiv, curent electric fiind înrerupt în urma atacurilor masive de vineri.

Întreaga regiune Harkiv și orașul Harkiv au fost reconectate la curent electric, a anunțat sâmbătă dimineața Oleg Sinegubov, șeful administrației locale.


UPDATE 10:05. Primarul Kievului, Vitalii Cliciko, a declarat sâmbătă dimineață că circulația metroului din oraș a fost reluată și că toți locuitorii au fost reconectați la rețeaua de apă, la o zi după ultimul val de lovituri rusești cu rachete.

Edilul ucrainean a spus, de asemenea, că încălzirea a fost restabilită în jumătate din oraș, iar electricitatea a fost restabilită în două treimi.

„Dar programul de întreruperi de urgență sunt în curs de implementare pentru că deficitul de electricitate este semnificativ”, a scris el pe Telegram.



UPDATE 09:35. ISW: Kremlinul încearcă să convingă ucrainenii și aliații lor că războiul a ajuns într-un impas

Raportul zilnic al Institutului american pentru Studierea Războiului (ISW) se concentrează pe noile lovituri rusești asupra infrastructurii critice a Ucrainei și pe viitoarea întâlnire dintre Putin și Lukașenko de la Minsk.

Principalele teze:

- Pe 16 decembrie, forțele ruse au lansat un al nouălea atac cu rachete asupra infrastructurii energetice critice ucrainene, considerat unul dintre cele mai masive atacuri cu rachete asupra Kievului până în prezent. Este posibil ca forțele ruse să lanseze noi atacuri din ce în ce mai puternice asupra Kievului pentru a stârni nemulțumirea publicului în capitala Ucrainei, dar este puțin probabil ca aceste lovituri să submineze voința localnicilor;

- Atacurile rusești continuă să reprezinte o amenințare serioasă pentru civilii ucraineni, dar nu îmbunătățesc capacitatea trupelor ruse de a desfășura operațiuni ofensive în Ucraina;

- Președintele rus Vladimir Putin, la viitoarea sa întâlnire cu omologul și aliatul său din Belarus, Alexander Lukașenko, va încerca probabil să câștige concesii privind integrarea ruso-belarusă. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Putin și Lukașenko la Minsk din 2019. Kremlinul încearcă să folosească formatul statului unional, care există oficial de la sfârșitul anilor 1990, pentru a stabili controlul asupra Belarusului. Cu toate acestea, Lukașenko a precizat deja că nu va accepta cererea Rusiei de integrare;

- Vizita lui Putin la Minsk poate indica faptul că el este într-adevăr gata să-și reia ofensiva în Ucraina - poate în nordul țării sau la Kiev - în iarna anului 2023.

Este puțin probabil ca Belarus să participe activ la această ofensivă, dar întâlnirea dintre Putin și Lukașenko va contribui în orice caz la avansarea campaniei de informare a Rusiei, menită să submineze voința voința Occidentului de a sprijini Ucraina. În special, intenționează să convingeă ucrainenii și țările occidentale că Rusia poate ataca Ucraina din Belarus.

Atacurile ruse în desfășurare asupra Kievului, desfășurarea constantă de trupe în Belarus și retorica agresivă fac parte din această operațiune de informare, susțin experții americani.

- Este puțin probabil ca Kremlinul să afecteze voința ucrainenilor de a lupta, dar va încerca să convingă Occidentul că războiul a ajuns într-un impas și că Ucraina nu va putea recâștiga mai multe teritorii. ISW consideră că o astfel de concluzie este greșită, iar Ucraina are șanse mari să recupereze teritorii semnificative, importante din punct de vedere tactic, în lunile următoare.


UPDATE 09:10. Kremlin: Putin a vizitat cartierul general al trupelor implicate în Ucraina

Sâmbătă seara, agențiile de presă de stat ruse au scris că președintele Vladimir Putin a vizitat sediul comun al filialelor militare implicate în războiul din Ucraina, scrie agenția de presă TASS.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vineri, Putin și-a petrecut toată ziua acolo, „s-a familiarizat cu munca sediului, a auzit un raport despre progresul NMD și a avut, de asemenea, o întâlnire și întâlniri separate cu comandanții”.

La filmarea întâlnirii, care a fost difuzată de canalele de televiziune ruse, au fost prezenți ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General Valerii Gerasimov.

foto: Gavriil Grigorov/POOL/TASS

Unde se află exact sediul, Kremlinul nu a precizat.

Putin nu a vizitat niciodată o zonă de război până acum.

Oficialii și deputații ruși raportează în mod regulat vizitele pe teritoriile Ucrainei ocupate de Rusia. Pe 2 decembrie, a fost raportat despre o călătorie în „zona operațiunii militare speciale” a primarului Moscovei, Serghei Sobianin, care, după cum a sugerat presa de stat, a încercat anterior să se distanțeze de război.

„Călătoria primarului Moscovei a înmulțit numărul oficialilor care au vizitat prima linie, iar pe acest fond, absența lui Putin acolo a devenit și mai vizibilă”, a scris politologul rus Abbas Galliamov.

Pe 5 decembrie, Putin a traversat Podul Crimeei cu o mașină Mercedes, după ce a fost avariat, potrivit autorităților ruse, în urma unei explozii organizate de serviciile speciale ucrainene.


UPDATE 08:45. Numărul victimelor din blocul de locuințe din orașul Krivoi Rog, lovit vineri de o rachetă rusească, s-a ridicat la 4.

Sâmbătă dimineața autoritățile au anunțat că salvatorii au recuperat de sub dărâmături corpul neînsuflețit al unui băiețel de 1,5 ani. În total, patru persoane au fost ucise și 13 persoane au fost rănite în urma atacului asupra orașului, a spus șeful administrației regionale Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko.

Cu o zi înainte, după bombardarea orașului, Reznichenko a scris: „O femeie de 64 de ani și dou soți tineri au murit. Fiul lor mic este încă sub dărâmăturile casei. Treisprezece persoane au fost rănite. Inclusiv patru copii, toți ei sunt în spital. O fetiță de 7 ani este în stare gravă.”

Sâmbătă dimineața, un oficial ucrainean a declarat că salvatorii au recuperat cadavrul băiatului.

Vineri, armata rusă a lansat o serie de atacuri cu rachete asupra mai multor regiuni ale Ucrainei, care au dus la o întrerupere a energiei la jumătate dintre consumatorii țării. Acesta a fost al nouălea atac masiv asupra infrastructurii energetice a Ucrainei de către armata rusă din octombrie.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie și 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie și 16 decembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media