Finalul unei ere: Microsoft anunță că va elimina Internet Explorer în 2022

20 mai 2021, 12:34 IT 31
Internet Explorer 11 .  Sursa: ComputerWorld

Microsoft anunță că va elimina Internet Explorer. După mai bine de un sfert de secol browserului va fi retras de gigantul tech. Astfel, Începând cu 15 iunie 2022, aplicaţia desktop Internet Explorer 11 va fi retrasă şi nu va mai fi compatibilă cu multe versiuni de Windows 10, potrivit unei postări pe blogul Windows 10.

„Viitorul Internet Explorer pe Windows 10 este în Microsoft Edge”, se spune în postare, referindu-se la browser al companiei, lansat în 2015.

„Un număr tot mai mare de site-uri web nu mai acceptă Internet Explorer. După ce aplicația desktop Internet Explorer este retrasă la 15 iunie 2022, aceasta nu va mai fi acceptată. După această dată, aplicația desktop IE11 va fi dezactivată și va fi redirecționată către Microsoft Edge dacă un utilizator încearcă să o acceseze.

Microsoft Edge nu este doar o experienţă de navigare mai rapidă, mai sigură şi mai modernă decât Internet Explorer, dar este, de asemenea, capabil să abordeze o problemă esenţială: compatibilitatea pentru site-urile şi aplicaţiile mai vechi", se precizează în postare, potrivit Mediafax.


Microsoft Edge are încorporat un „mod IE”, astfel încât se pot accesa în continuare pagini web şi aplicaţii bazate pe Explorer în browserul Edge. Microsoft promite să sprijine acest mod IE în Edge până cel puţin până în 2029, se mai precizează în postare.

Anunţul nu este o surpriză: anul trecut, Microsoft a declarat că suita sa de aplicaţii Microsoft 365 va înceta suportul pentru Internet Explorer 11 pe 17 august 2021. Puteţi afla ce versiuni de Windows 10 vor pierde suportul Internet Explorer AICI.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media