Ilnaz Galiaviev, atacatorul de la școala din Kazan, a fost declarat bolnav mintal în momentul masacrului

21 iulie 2021, 12:49 Rusia 118
Ilnaz Galiaviev.  Sursa: AFP

Ilnaz Galiaviev, atacatorul care a omorât două profesoare și șapte copii de la o școală din Kazan, Rusia, pe 11 mai, era bolnav mintal în momentul masacrului, arată raportul Centrului Științific rus pentru Psihiatrie Socială și Criminalistică, informează Interfax.

„Conform informațiilor noastre, Centrul Științific de Stat pentru Psihiatrie Socială și Criminalistică numit după VP Serbsky l-a recunoscut pe atacatorul din Kazan, Ilnaz Galyaviev, nebun în momentul masacrelor”, scrie sursa, cu mențiunea că detalii din raportul examinare și din investigație vor fi anunțate mai târziu.

Comitetul de anchetă a anunțat anterior că Galiaviev a fost diagnosticat cu o boală cerebrală, dar nu era la evidența unui psihiatru sau neurolog.

Amintim că la 11 mai 2021, un atac armat sângeros a avut loc în cadrul unei școli din orașul Kazan, din regiunea autonomă Tatarstan, în centrul Rusiei. Un individ, fost elev, a intrat în şcoală și a deschis focul. A fost arestat la scurt timp, iar acum este anchetat.

Acesta a venit înarmat și a ucis șapte elevi și doi profesori. Potrivit martorilor, el a pătruns în școală cu o armă semiautomată.

În şcoala unde a avut loc atacul învăţau 1.049 de copii şi lucrau 57 de profesori.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media