Varianta Omicron s-a răspândit în 15 state americane, la doar 4 zile după ce primul caz a fost confirmat în SUA

6 decembrie 2021, 08:03 SUA 105
Omicron.  Sursa: The Guardian

Cazuri de contaminare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV2 au fost identificate în cel puţin 15 state americane, a anunţat duminică şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky.

„Avem cunoştinţă de mai multe zeci de cazuri şi le urmărim îndeaproape. În fiecare zi, din ce în ce mai multe cazuri probabile ne sunt semnalate, astfel încât numărul infectărilor cu Omicron va creşte cu siguranţă”, a spus dr. Rochelle Walensky într-un interviu pentru ABC, relatează Agerpres.

Printre statele afectate de Omicron figurează California, Colorado, Connecticut, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New York, Pennsylvania, Utah, Washington şi Wisconsin, potrivit Reuters.

Şefa CDC a subliniat însă că varianta Delta a rămas predominantă în Statele Unite.

Din cele 90.000-100.000 de cazuri înregistrate zilnic, 99,9% sunt legate de varianta Delta, a spus ea.

Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi.

Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă „un risc foarte ridicat” la nivel mondial, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS a subliniat însă că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media