Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Bruxelles cu Charles Michel, președintele Consiliului European

27 septembrie 2021, 15:19 Politică 70
Natalia Gavrilița și Charles Michel.  Sursa: gov.md

În cadrul vizitei sale oficiale la Bruxelles, prim-ministra Natalia Gavrilița a avut, în această dimineață, o întrevedere cu Charles Michel, Președintele Consiliului European. Cei doi oficiali au discutat despre extinderea domeniilor de cooperare în Republica Moldova și UE, dar și despre dezvoltarea în continuare a politicilor naționale în conformitate cu Acordul de Asociere.

Natalia Gavrilița a mulțumit înaltului oficial european pentru susținerea pe care Consiliul European o oferă țării noastre și a spus că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiției și instituțiilor statului, relansarea economică și crearea locurilor de muncă, precum și creșterea bunăstării cetățenilor.

La fel, oficialii au avut un schimb de opinii referitor la prioritățile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează a fi desfășurat în decembrie.

Referindu-se la prioritățile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavrilița a vorbit despre reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice.

Charles Michel, la rândul său, a menționat că Uniunea Europeană este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune - „Moldova este un partener important și prioritar pentru noi”.

Premierul și-a exprimat încrederea că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiție, energie.

În context, Natalia Gavrilița a menționat că Republica Moldova este interesată de extinderea domeniilor de cooperare, dar și de dezvoltarea în continuare a politicilor naționale în conformitate cu Acordul de Asociere.

Amintim că Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, efectuează, în perioada 27-28 septembrie, o vizită de lucru la Bruxelles, la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles, unde va avea mai multe întrevederi cu înalți oficiali europeni.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media