Evgheni Prigojin, despre recrutarea deținuților pentru războiul din Ucraina: „Ori Wagner și pușcăriașii, ori copiii voștri”

16 septembrie 2022, 09:28 Rusia 378
Evgheni Prigojin.  Sursa: InfoResist

Șeful Grupului militar privat Wagner, Evgeni Prigojin, a venit cu o reacție după ce în presă au apărut dovezi ale faptului că recrutează deținuți din închisorile rusești pentru a lupta în Ucraina, ceea ce a generat un val de critici. Într-un mesaj publicat de compania sa „Concord” pe o rețea de socializare, a confirmat acțiunile de recrutare și a transmis că cei care critică implicarea grupării sale și a prizonierilor în război, nu au decât să-și trimită proprii copii pe front.

„Dacă aș fi prizonier, aș visa să mă alătur acestei echipe amicale pentru a putea nu doar să-mi plătesc datoria față de Patria Mamă, dar să o dau îndoit. Și ultima remarcă: cei care nu vor ca Grupul militar privat să lupte, prizonieri, cei care critică acest lucru, cei care nu vor să facă nimic și, în principiu, cărora nu le place acest subiect, s-și trimită copiii lor pe front. Ori Wagner și prizonieri, ori copiii voștri - decideți singuri”, sre arată în mesaj.

Prigojin a comentat și participarea grupării Wagner în războiul din Ucraina. El a declarat că „un grup de persoane necunoscute, care, în mod firesc pentru noi toți „nu sunt acolo”, luptă de minune în direcția Bahmut”.

Prigojin i-a numit pe membrii grupului său militar „patrioți care nu pot admite rușinea Patriei lor” și „profesioniști de cel mai înalt nivel” care au „un sistem de management pus la punct până la cel mai mic detaliu”.

„În general, ce legătură au prizonierii, Wagner și un bărbat care arată ca Prigojin? Rusia a fost, este și va fi întotdeauna sub protecția de încredere a armatei ruse”, a spus Prigojin într-un comentariu.

Faptul că deținuți din coloniile ruse sunt recrutați pentru a participa la război ca parte a Grupului Wagner presa rusă a scris încă de la sfârșitul lunii iulie. Prizonierii care au fost invitați să se alăture Grupului militar au declarat reporterilor că Evgheni Prigojin a vizitat personal penitenciarele.

Pe 14 septembrie, asociații liderului rus de opoziție rus Alexei Navalnîi au publicat un material video în care se presupune că apare proprietarul Grupului militar privat Wagner, Evgeni Prigojin, un apropiat al liderului de la Kremlin Vladimir Putin, care a fost filmat în timp ce recrutează deținuți în gruparea sa militară privată Wagner, pentru a participa la războiul din Ucraina. În imagini, care par să fie prima dovadă documentată despre faptul că Rusia trimite mercenari recrutați din închisori pentru a lupta în Ucraina, Prigojin, cunoscut și ca „bucătarul lui Putin”, ține un discurs în fața deținuților care au fost adunați în jurul său, cărora le spune despre condițiile participării în acțiunile militare în Ucraina și le promite că vor fi amnistiați dacă se întorc vii acasă.

La final, bucătarul lui Putin le-a promis acestora că, în schimbul a șase luni de serviciu pe contract, vor fi grațiați, iar dacă un deținut acceptă să meargă la război, dar apoi se răzgândește, va fi executat.

Concorde a numit persoana care apare în materialul video „monstruos de asemănătoare” cu Prigojin. „Judecând după retorica sa, el este cumva implicat în implementarea sarcinilor Operațiunii Speciale și se pare că face acest lucru cu succes”, a adăugat compania.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media