VIDEO/ Dodon, despre dosarul „Energocom”: „Nu am văzut nicio probă pertinentă. Sincer, credeam că după atâta gălăgie au ceva, dar nu au nimic”

26 septembrie 2022, 18:38 Justiție 243
Igor Dodon.  Sursa: Captură de ecran/Replica Media

Ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale care este denumită generic „Energocom”, susține că procurorii nu dețin probe pertinente. Acesta s-a prezentat astăzi la prima ședință de judecată în dosar, care însă a fost amânată.

„Am făcut cunoștință cu probele din dosar în luna august. Nu am văzut nicio probă pertinentă. Sincer, credeam că după atâta gălăgie în presă, televiziuni, ONG-uri, investigații jurnalistice credeam că au ceva, dar nu au nimic. În acest sens, eu o să cer să fie public întregul dosar pentru a se vedea clar care este situația.

Dacă faci atâta gălăgie ar trebui să ai ceva. Toată învinuirea lor se bazează pe un aviz, originalul căruia nu există. Nici la Ministerul Economiei un astfel de document nu există. Noi avem tot dreptul să considerăm că a fost un aviz fals. Alte dovezi pentru a-mi aduce învinuire nu au”,
a declarat Dodon.Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” ce a fost stabilită pentru astăzi, 26 septembrie, în care ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat, a fost amânată.

Potrivit reporterului Replica Media care a fost prezent la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, acolo unde urma să se defășoare ședința, motivul amânării este că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

Următoarea ședință pe acest dosar a fost stabilită pentru data de 6 octombrie, ora 11:00.

Potrivit portalului instanțelor, magistrata Angela Catană este președinta completului de judecători care va examina cauza penală, denumită generic „Energocom”.

Procuratura Generală a încheiat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale, denumit generic „Energocom”, iar la începutul lunii august dosarul a fost trimis în judecată. În cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Totodată, Igor Dodon este investigat într-un alt dosar, inițiat la sfârșitul lunii mai curent, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media