DOC/ CSE a aprobat noi măsuri de reducere a vulnerabilității energetice

12 noiembrie 2022, 13:36 Politică 183
Ședința CSE.  Sursa: gov.md

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat noi măsuri cu privire la asigurarea securității energetice prin creșterea capacității de cumpărare a gazelor naturale și energiei electrice de către SA „Energocom”, precum și măsuri de reducere a vulnerabilității energetice prin acordarea compensațiilor pentru cetățeni.

Potrivit documentului, SA „Termoelectrica” va raporta lunar către Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) valoarea compensațiilor acordate consumatorilor vulnerabili, conform Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie, aprobat de Guvern.

Totodată, solicitările de acordare a ajutorului social înregistrate la reprezentantul structurii teritoriale de asistență socială, începând cu 1 noiembrie curent, se reexaminează în mod automat în cadrul Sistemului informațional automatizat „Asistență socială”, care va verifica eligibilitatea și va emite decizii fără a fi depusă o nouă cerere pentru acordarea ajutorului social.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media