Situația la frontiera moldo-ucraineană și cooperarea în privința sporirii capacității de supraveghere a frontierei de stat, discutată de Rosian Vasiloi cu Serghei Mul

25 septembrie 2022, 10:43 Politică 184
Discuții pe marginea situației la frontiera moldo-ucraineană.  Sursa: border.gov.md

În punctul de trecere a frontierei Palanca, șeful Poliției de Frontiera, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere de lucru, ieri, 24 septembrie, cu șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Mul, în cadrul căreia discuțiile s-au axat pe gestionarea situației la frontiera comună.

Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră, părțile au constat că în pofida provocărilor care au stat în fața autorităților grănicerești, ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, s-a reușit evacuarea organizată a refugiaților din Ucraina și menținerea sub control a situației la frontieră.

Interlocutorii s-au angajat să intensifice cooperarea pe linia subdiviziunilor de investigații speciale pentru a combate riscurile pertinente la frontiera comuna, precum traficul de droguri, migrația ilegală, traficul de arme și muniții, contrabanda etc.

De asemenea, a fost discutat prospectul utilizării în comun a echipamentelor din dotare pentru sporirea capacităților de supraveghere a frontierei de stat.

Rosian Vasiloi a reiterat solidaritatea Republicii Moldova cu poporul ucrainean în lupta pentru suveranitatea și independența Ucrainei, subliniind ca doar împreună putem gestiona eficient frontiera moldo-ucraineană.

La rândul său, Serghei Mul a mulțumit pentru susținerea și deschiderea manifestate în aceste circumstanțe complexe și a asigurat deschiderea pentru o cooperare cât mai intensă în beneficiul ambelor părți.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media