Situația la frontiera moldo-ucraineană și cooperarea în privința sporirii capacității de supraveghere a frontierei de stat, discutată de Rosian Vasiloi cu Serghei Mul

25 septembrie 2022, 10:43 Politică 167
Discuții pe marginea situației la frontiera moldo-ucraineană.  Sursa: border.gov.md

În punctul de trecere a frontierei Palanca, șeful Poliției de Frontiera, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere de lucru, ieri, 24 septembrie, cu șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Mul, în cadrul căreia discuțiile s-au axat pe gestionarea situației la frontiera comună.

Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră, părțile au constat că în pofida provocărilor care au stat în fața autorităților grănicerești, ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, s-a reușit evacuarea organizată a refugiaților din Ucraina și menținerea sub control a situației la frontieră.

Interlocutorii s-au angajat să intensifice cooperarea pe linia subdiviziunilor de investigații speciale pentru a combate riscurile pertinente la frontiera comuna, precum traficul de droguri, migrația ilegală, traficul de arme și muniții, contrabanda etc.

De asemenea, a fost discutat prospectul utilizării în comun a echipamentelor din dotare pentru sporirea capacităților de supraveghere a frontierei de stat.

Rosian Vasiloi a reiterat solidaritatea Republicii Moldova cu poporul ucrainean în lupta pentru suveranitatea și independența Ucrainei, subliniind ca doar împreună putem gestiona eficient frontiera moldo-ucraineană.

La rândul său, Serghei Mul a mulțumit pentru susținerea și deschiderea manifestate în aceste circumstanțe complexe și a asigurat deschiderea pentru o cooperare cât mai intensă în beneficiul ambelor părți.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media