Tânăr de 26 ani, condamnat în lipsă la închisoare pentru că a sechestrat și violat o minoră. Procurorii consideră pedeapsa prea blândă și vor contesta decizia instanței

19 septembrie 2022, 15:01 Justiție 199
abuz.  Sursa: Replica Media

Un tânăr de 26 de ani a fost condamnat în lipsă la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, după ce a fost găsit vinovat că a privat de libertate o minoră și a violat-o, infracțiuni comise în primăvara anului 2019. Procurorii, care au cerut inițial 12 ani de închisoare, consideră pedeapsa prea blândă și spun că vor contesta decizia magistraților.

Decizia a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediu Buiucani, la 12 septembrie 2022.

Potrivit procuraturii, inculpatul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, care este anunțat în căutare, este acuzat că în seara zilei de 17 martie 2019, a privat de libertate și a violat o minoră în apartamentul pe care îl închiria.

Victima, vârsta căreia nu este dezvăluită de procurori, era vecină cu agresorul. Ultimul a profitat de acest lucru și a convins-o să intre în apartament, după care a închis ușa din interior, a scos mânerul și l-a aruncat peste geam. Chiar dacă minora a cerut insistent sa i se permită să plece, agresorul a refuzat și a violat-o, amenințindă-o cu moartea.

Așadar, acestuia i se incriminează săvârșirea a două capete de acuzare, manifestate prin privațiune ilegală de libertate a unei persoane (art. 166 alin (2) din Codul penal) și viol (art.171 alin (2) din Codul penal).

Procuratura precizează că în prezent inculpatul se ascunde de organul de urmărire penală, fiind anunțat în căutare, iar termenul executării pedepsei urmează să fie calculat din momentul reținerii acestuia.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media