Vești bune pentru sectorul HoReCa! CNESP a decis revenirea la orarul obișnuit de lucru al restaurantelor, cafenelelor și barurilor

14 februarie 2022, 19:27 Afaceri 349
restaurant/simbol.  Sursa: agora.md

Unitățile de alimentație publică vor putea reveni la orarul obișnuit de lucru, cu respectarea limitelor de persoane stabilite, indiferent de pragul de alertă, potrivit noii Decizii a Comisiei Naționale de Sănătate Publică (CNESP).

Conform noii decizii CNESP, nu va mai fi aplicabilă regula generală privind prezentarea Certificatului COVID-19 la intrarea în spațiile comerciale sau de deservire, acesta urmând a fi necesar - în funcție de pragul de alertă - numai pentru accesarea anumitor locații specifice precum unitățile de alimentație publică, cele care găzduiesc evenimente private sau sportive, instituții de cultură sau reuniuni științifice.

Mai mult, sistarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive) rămâne în vigoare doar în pragul de alertă Roșu.

Totodată, rămân sistate în Codul Roșu activitățile din zonele de agrement și parcurile de distracție, precum și conferințele și întrunirile științifice în format fizic.

Amintim că, potrivit ultimei decizii CNESP, adoptate la 20 ianuarie, unităţile de alimentaţie publică îşi vor organiza activitatea de deservire la capacitate maximă în spaţiile exterioare, iar în cele interioare - cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligaţia ca toţi clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media