Președintele chinez, Xi Jinping și liderii europeni se vor întâlni vineri într-un summit virtual

30 martie 2022, 12:06 Externe 134
Conferință online cu liderii europeni.  Sursa: Profimedia Images

Președintele chinez Xi Jinping și premierul Li Keqiang vor avea vineri un summit virtual cu liderii UE, a anunțat, miercuri, ministerul de Externe de la Beijing, conform Reuters.

Este prima confirmare a Chinei că un summit cu UE va avea loc în această săptămână. Evenimentul a fost amânat de câteva ori până acum, din cauza deteriorării relațiilor.

Liderii vor avea o videoconferință, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Wang Wenbin, în cadrul unei conferințe de presă.

În urmă cu două săptămâni, liderii UE au acuzat China că ar ajuta militar Rusia, în contextul invaziei din Ucraina.

Președintele american Joe Biden a declarat, joi, după întâlnirile cu șefii de stat și de guvern din NATO și G7, că l-a avertizat pe președintele Chinei, Xi Jinping, că dacă ajută Rusia în invazia din Ucraina vor exista consecințe față de statul asiatic, în special în ce privește relațiile economice pe care le are cu Occidentul.

Beijingul a respins în mod repetat rapoartele Statelor Unite despre implicarea sa în criza din Ucraina, pe care le-a catalogat ca „dezinformare”.

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a ajuns în China, în prima sa vizită de când Rusia a atacat Ucraina. Şeful diplomaţiei ruse urmează să aibă miercuri o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media