Europarlamentar: Republica Moldova este acum tratată ca și cum ar fi un stat membru al UE

25 februarie 2022, 09:37 Politică 265
Siegfried Mureșan.  Sursa: Facebook/ Siegfried Mureșan
„Republica Moldova este acum tratată ca și cum ar fi un stat membru al Uniunii Europene”. Declarația aparține europarlamentarului Siegfried Mureșan, care a fost făcută în contextul invaziei militare a Rusiei în Ucraina.
„Republica Moldova este acum tratată ca și cum ar fi un stat membru al UE. Va primi sprijin din partea UE ca orice alt stat membru al Uniunii. Tot ceea ce putem oferi ca sprijin statelor membre UE vom oferi și Moldovei.

Mulțumim Republicii Moldova pentru tot ce face pentru oamenii din Ucraina”, susține Mureșan.

Oficialul a venit cu un mesaj și ieri. Acesta a menționat că România și Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova .

„Reverberațiile atacului nejustificat al Federației Ruse asupra Ucrainei sunt simțite acut în întreaga Europă, inclusiv în Republica Moldova. Sprijinul solid, deplin și concret al României pentru Republica Moldova, în plan bilateral, dar și la nivelul Uniunii Europene a fost reconfirmat de către Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu în cadrul discuției sale telefonice de astăzi cu Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Nicu Popescu.

România a fost întotdeauna alături de Republica Moldova. Această solidaritate și strânsă coordonare continuă cu ocazia grelelor încercări de astăzi”, a menționat Mureșan.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora R. Moldova) o operațiune militară specială înpotriva Ucrainei. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media