Povestea lui Stepan, un pisoi cu peste un milion de urmăritori pe Instagram și originar din Harkov, care a fugit de război și s-a adăpostit cu stăpâna sa în Franța

16 martie 2022, 17:18 Lifestyle 332
Pisoiul Stepan din Harkov.  Sursa: loveyoustepan/Instagram

Stepan este un pisoi foarte popular pe Instagram și care este originar din Harkov, Ucraina. Are peste un milion de urmăritori pe Instagram și a devenit vedetă mondială, după ce a fost menționat de Britney Spears într-o postare. A pozat și într-o publicitate pentru casa de modă Valentino.

Din 3 martie, însă, pisoiul a dispărut din mediul online, iar mai mulți admiratori de ai săi s-au speriat că împreună cu stăpâna sa ar fi avut de suferit în urma bombardamentelor din Harkov.

După aproape două săptămâni, Stepan a revenit pe Instagram. Blocul în care locuia stăpâna sa a nimerit sub bombardament, a stat două zile în subsol, iar mai apoi a reușit să se evacueze în Lviv, de acolo în Polonia și într-un final, a ajuns în Franța.

„Pe 24 februarie, dis de dimineață, dormeam acasă. La 5 dimineața, s-a auzit o explozie și nici nu am înțeles ce este. După o jumătate de oră mai târziu, au fost mai multe explozii, geamurile tremurau. Am sărit în sus și am înțeles că se întâmplă ceva groaznic! Harkovul a fost bombardat și atacat, în special în Saltovka de Nord, unde locuim). Ne-am dat seama că războiul a venit la noi acasă. În prima zi a războiului au fost cele mai grave distrugeri. Obuzele lovesc zilnic casele vecine, casele au ars în fața ochilor noștri.

Printr-un miracol, casa noastră a rămas în siguranță exact timp de o săptămână. Casa noastră a fost avariată în a opta zi, când un obuz a zburat în balconul vecinilor. Nu era foc. Slavă Domnului! De asemenea, în curtea noastră din fața casei au căzut două obuze. Am petrecut două nopți la subsol și fără curent electric. A trebuit să mergem la subsolul din apropiere pentru a încărca telefonul. Apoi am reușit să părăsim orașul. Voluntarii din Harkov ne-au ajutat ducându-ne la gară. Ne-am urcat în trenul Harkov - Lviv (în 20 de ore, am ajuns la Lviv). Apoi am urmat până la granița cu Polonia. La graniță, am stat la rând. Era multă lume (4-5 mii). După 9 ore, am trecut granița. Când am ajuns în Polonia, ni s-a oferit ajutor de la World Influencers and Bloggers Association din Monaco. Ne-au ajutat să ajungem în Franța pentru a aștepta ziua în care ne vom putea întoarce acasă. Suntem bine acum. Ne îngrijorăm foarte mult pentru rudele noastre din Ucraina și vom face tot ce putem pentru a ne ajuta țara”, se arată în postarea de pe Instagram a pisoiului Stepan, care la scurt timp a adunat aproximativ 60.000 de aprecieri și peste 3.000 de comentarii.Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media