Vladimir Zelenskiy a solicitat Uniunii Europene, în spacial Germaniei, să înceteze orice comerţ cu Federația Rusă

21 martie 2022, 17:56 Ucraina 118
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: captură video/Vladimir Zelenskiy via Facebook
Preşedintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a solicitat Uniunii Europene, în special Germaniei, să înceteze orice comerţ cu Federația Rusă şi să refuze resursele energetice ale acesteia. Declarațiile au fost făcute într-o nouă înregistrare video.

„Germani, voi aveți putere. Europa are putere. Mai puternic decât orice rachetă, mai puternic decât orice tanc. Fără comerţ cu voi, fără companiile şi băncile voastre, Rusia nu ar mai avea bani pentru acest război”, a declarat Vladimir Zelenskiy.


El a subliniat că nimeni nu are dreptul să distrugă națiuni și să distrugă Europa.

„Am spus că sunt necesare sancțiuni pentru ca acest război să nu înceapă. Și când rachetele rusești lovesc la 20 de kilometri de granițele NATO, când tancurile rusești au tras direct la centrala noastră nucleară, a devenit în sfârșit clar pentru toată lumea că trebuie să asculte Ucraina”, a spus președintele ucrainean, potrivit Unian.

„Vă rog să nu sponsorizați mașina de război a acestei țări, Rusia. Nici un euro pentru ocupanți. Închideți-vă toate porturile pentru ei, nu furnizați mărfuri, refuzați resursele energetice rusești. Faceți presiune asupra Rusiei să părăsească Ucraina. Și cred și știu că pacea este posibilă. Dar trebuie să acționați pentru a obține pacea. Toată lumea din Germania, toată lumea din Europa”, a subliniat Zelenskiy.

Germania a fost criticată pentru opoziţia faţă de un embargou imediat asupra hidrocarburilor din Rusia, de care este extrem de dependentă.

Kremlinul a transmis luni că un potenţial embargou european asupra petrolului rus ar afecta „întreaga lume”.

În noaptea de 24 februarie, Rusia a lansat în mod deschis un război la scară largă împotriva Ucrainei, atacând orașul Kievul și alte orașe. Luptele continuă în apropierea mai multor centre regionale. Apărătorii ucraineni au oprit înaintarea ocupanților și au contraatacat în majoritatea zonelor.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie și 20 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media