Președinta Republicii Moldova a dat startul ediției a XIII-a a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov: „O invitată cu adevărat specială”

21 august 2021, 18:04 Film 138
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.  Sursa: Maia Sandu/Facebook
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat startul ediției 2021 a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR), ediția a XIII-a. Anunțul a fost făcut de organizatorii evenimentului prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

„Deschiderea oficială a celei de 13-a ediții a Festivalului de Film și Istorii s-a anunțat a fi una cu invitați speciali. Acum vă putem dezvălui despre cine vorbeam, o invitată cu adevărat specială. Doamnelor și domnilor, sâmbătă, 21 august, de la ora 10:30, o vom avea pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, alături de noi, via Zoom, pentru startul ediției 2021”, se rată în anunțul făcut de organizatorii Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov.


Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei, se arată pe, conform paginii oficiale ale FFIR.

„Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească, capabil să stârnească gânduri şi pasiuni, să informeze şi să emoţioneze, să ridice întrebări şi să dezbată răspunsuri. O întâmplare proaspătă şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul”, se arată în descrierea evenimentului.

În acest an, Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov se desfășoară în perioada 20-29 august.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media