Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita a luat aurul la Poland Open: „Mândră că am reușit să fac față la acest turneu internațional”

23 iulie 2022, 15:53 Sport 73
Anastasia Nichita și antrenorul său Tudor Cîrlan.  Sursa: olympic.md

Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita a câștigat turneul internațional Poland Open, informează Comitetul Național, Olimpic și Sportiv din Repubica Moldova.

„A fost un turneu zic mai dificil decât Campionatul European. Sunt mândră că am cucerit medalia de aur. La Campionatul Mondial din acest an sper să mă prezint la fel de bine”, a declarat eleva lui Tudor Cîrlan, Anastasia Nikita.

„Încă o medalie de aur la colecția mea! Mândră că am reușit să fac față la acest turneu internațional, aș zice eu mai dificil decât un campionat european! Însă startul cel mai important abia urmează să vină, campionatul mondial de seniori, unde sper să mă prezint la fel de bine! Mulțumesc tuturor pentru susținere”, a scris luptătoarea pe rețelele de socializare.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

A fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

În 2021, Anastasia Nichita a concurat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. În acest an, Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media