Serghei Lavrov se va întâlni pentru prima dată cu oficiali din țările care au impus sancțiuni Rusiei, la reuniunea miniștrilor G20

7 iulie 2022, 11:06 Externe 109
Serghei Lavrov.  Sursa: AFP

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a plecat în insula indoneziană Bali pentru a participa la reuniunea miniștrilor de Externe diin G20, relatează The Guardian. Este pentru prima dată când ministrul rus se va întâlni față în față cu omologi din țările care au impus sancțiuni Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, Lavrov și ministrul chinez de externe Wang Yi urmează să participe la întâlnire, în condițiile în care îngrijorarea guvernelor occidentale cu privire la impactul războiului asupra costului alimentelor și combustibilului este în creștere. ONU a avertizat recent că există riscul unui „val de foamete și sărăcie fără precedent”.

Este prima dată când Lavrov se întâlnește cu omologi din țări care critică aspru războiul din Ucraina.

Analiștii se întreabă cât de mult succes poate avea reuniunea G20, din cauza diviziunilor cu privire la războiul din Ucraina și impactul său global. În timp ce membrii occidentali ai grupului celor mai bogate 20 de țări au acuzat Moscova de crime de război și au impus sancțiuni fără precedent, alte state precum China, Indonezia, India și Africa de Sud nu au adoptat aceeași poziție critică.

Miercuri, Lavrov a cerut tuturor părților să depună eforturi pentru a proteja legile internaționale - pe care Moscova le-a încălcat, însă - spunând: „Lumea evoluează într-un mod complicat”.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media