DOC/ După 6 ani de la inițierea urmăririi penale, fostul primar de Nisporeni din partea PDM Ion Gangan, condamnat în primă instanță la 9 ani de pușcărie pentru escrocherie

18 mai 2022, 15:43 Justiție 20107
Ion Gangan.  Sursa: jurnaltv.md

Fostul primar al orașului Nisporeni din partea Partidului Democrat, Ion Gangan, a fost condamnat astăzi în primă instanță la 9 ani de pușcărie cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. El se face vinovat în baza articolului 190, art. 5, Cod penal, pentru escrocherie.

„Ion Gangan se recunoaşte vinovat în comiterea infracţiunii prevăzute de art.190alin.(5) Cod penal,şi în baza Legii date i se numește pedeapsa sub formă de 9 (nouă) ani închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de aocupa funcții și de a exercita activitatea legată de gestionarea mijloacelor financiare pe untermen de 4 (patru) ani.

Seaplică în privința lui Ion Gangan măsura preventivă, arestul, până la rămânerea definitivă a sentinței, luându-l sub arest din sala de ședință”, se arată în sentința emisă de către Judecătoria Ungheni.

Sentinţa poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Ungheni.

Ion Gangan a fost reținut în iulie 2016 de către Procuratura Generală.

Anterior, Moldova Curată, citată de către Ziarul de Gardă, a scris că Ion Gangan a fost implicat de-a lungul anilor în diverse scandaluri. Astfel, fiind primar, el nu a declarat firma soției, întreprinedere individuală activă, cu afaceri în raion. În 2010, ziarul Timpul scria că Gangan a fost implicat într-o bătaie cu Ion Robu, pe atunci președinte al Organizației teritoriale Nisporeni a PLDM.

În 2014, Ion Gangan a fost acuzat că impune taxe pe criterii politice. În același an, el și adepții săi ar fi aruncat cu pietre într-un grup de oameni care protestau împotriva PDM la un concert organizat de către ei.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media