Pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru o femeie care a născut prematur acasă și intenționat nu a mers la spital cu nou-născutul, astfel provocând decesul micuțului

4 aprilie 2023, 09:21 Justiție 305
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

O femeie, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnată la trei ani de închisoare, după ce a născut prematur acasă și intenționat nu a mers la spital cu nou născutul său, astfel provocând decesul micuțului. Ea a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de lăsare în primejdie care a cauzat decesul victimei (art.163 alin.(2), lit.b) din Codul penal).

Conform învinuirii înaintate, la 20 iunie 2021, inculpata, fiind locatară a unui apartament din sectorul Ciocana al capitalei, a născut un copil, la termenul de 8 luni. Ulterior, în următoarele 4 zile, inculpata, cunoscând cu bună știință că nu s-a aflat la evidența medicului, iar copilul necesita investigații medicale, intenționat nu s-a adresat după ajutorul medical, iar datorită stării de sănătate provocate de nașterea prematură, greutatea scăzută şi dezvoltare slabă, la 24 iunie 2021, nou-născutul a decedat.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, medicii a concluzionat, printre altele că „decesul copilului, cel mai probabil putea fi evitat, în cazul că acesta s-ar fi născut într-o unitate medicală specializată”.

Totodată, conform aceluiași raport, în organismul micuțului s-a depistat alcool etilic.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția de fapta pentru care a fost acuzată. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă – obligare de a nu părăsi țara, până la rămânerea definitivă a sentinței.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Replica
publicat de:
Replica Media
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media