UPDATE 17.48. Uniunea Europeană este „pregătită pentru un război lung” în Ucraina și va sprijini Kievul împotriva agresiunii Rusiei „atâta timp cât este nevoie”, a declarat ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a cărui țară deține președinția UE.
Vorbind la o conferință de presă, Billstrom a spus, potrivit Reuters: „În ciuda încercărilor continue ale Rusiei de a ne diviza, unitatea în cadrul UE și peste Atlantic a fost puternică. UE este pregătită pentru un război de lungă durată și va continua să fie alături de Ucraina cu sprijin politic, economic, militar și umanitar atât timp cât este nevoie”.
El a spus că UE va continua să lucreze la mai multe sancțiuni împotriva Moscovei.
UPDATE 17.26. Președintele Vladimir Zelenskiy, președintele Lituaniei, Gitanas Nausieda, și președintele Poloniei, Andrzej Duda, au semnat Declarația comună în urma rezultatelor celui de-al doilea summit al Triunghiului Lublin, care a avut loc la Lviv. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Președinției ucrainene.
„Conform rezultatelor negocierilor, există o Declarație comună. Reflectă concluziile cheie politice, umanitare și de altă natură ale întâlnirii de astăzi”, a spus Zelenskiy.
Declarația comună confirmă legăturile istorice dintre Ucraina, Lituania și Polonia și definește, de asemenea, domeniile prioritare de cooperare ale Triunghiului Lublin.
În special, se referă la cursul strategic al Ucrainei către aderarea deplină la Uniunea Europeană și la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.
UPDATE 17.02. Estonia a cerut guvernului rus să reducă numărul ambasadelor sale în țară, potrivit rapoartelor.
Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, ambasada Rusiei a fost avertizată miercuri, 11 ianuarie, că personalul diplomatic ar trebui redus la jumătate până la 1 februarie.
„Estonia consideră principiul parității foarte important în relațiile noastre cu Rusia. Având în vedere că, în lumina acestui război de agresiune, ambasada Rusiei nu este angajată în promovarea relațiilor estonio-ruse, considerăm că dimensiunea (actuală) a acesteia nu este justificată. Acum am stabilit o limită pentru numărul de diplomați care lucrează în Estonia pentru a obține paritatea”.
În prezent, opt diplomați și alți 15 oficiali lucrează în ambasada Estoniei la Moscova, în timp ce 21 de diplomați ruși și alți 23 de oficiali se află la Tallinn.
UPDATE 16.25. În orașul Soledar, regiunea Donețk, au loc în prezent lupte grele. Trupele de ocupație ruse încearcă să spargă apărarea militarilor ucraineni. Acest lucru a fost raportat de ministrul adjunct al Apărării Hanna Malyar.
Potrivit acesteia, după pierderi, ocupanții și-au înlocuit din nou unitățile și au crescut numărul „wagnerienilor”. Ei încearcă să spargă apărarea și să captureze complet orașul, dar nu reușesc.
Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe 10 ianuarie, în direcția Bakhmut, au fost înregistrate bombardamente rusești în zonele Yakovlivka, Bilogorivka, Soledar, Bakhmut, Klishchiivka, Bila Hora, Spirny, Druzhba și Paraskoviivka.
UPDATE 15.46. Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus că aderarea Ucrainei la UE nu se va realiza cât armata rusă se află încă pe teritoriul țării. El și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat Deutsche Welle.
El a subliniat că este încă extrem de important să se demareze imediat „procesul de preaderare”, adică să se ajute Ucraina să implementeze diverse reforme și să adopte noi legi care să deschidă calea pentru aderarea la Uniunea Europeană.
„Întreaga idee este să ne asigurăm că Ucraina a ieșit din acest conflict (război ruso-ucrainean — n.red.) învingătoare, suverană, independentă, liberă și a avut ocazia să facă ea însăși această alegere. Și cred că Ucraina luptă pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus Timmermans.
UPDATE 15.17. Ministerul apărării din Belarus a declarat că forțele comune de apărare aeriană din Belarus și Rusia au fost întărite, a declarat miercuri serviciul de presă al ministerului pe Telegram.
„Conform planului comandantului Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare Aeriană ale Republicii Belarus, a fost realizată o creștere a forțelor de apărare aeriană ale grupării regionale de trupe din Belarus și Rusia”, se arată în comunicatul ministerului.
„Unitățile de rachete antiaeriene au avansat în zonele desemnate și au preluat serviciul de luptă”, au adăugat aceștia. Duminică, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că va organiza exerciții comune ale forțelor aeriene cu Rusia în Belarus din ianuarie.
UPDATE 14.54. Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera sa cu Belarus chiar dacă până în prezent există doar „declaraţii puternice” din partea vecinului său, a afirmat miercuri preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy, după o vizită în regiunea Liov, informează Reuters și Agerpres.
Kievul a avertizat că Rusia ar putea folosi Belarusul pentru a lansa o nouă invazie terestră în Ucraina, dinspre nord.Zelenskiy nu a făcut însă nicio referire la astfel de avertismente în comentariile sale difuzate pe Telegram după ce a participat la ceea ce el a descris drept o şedinţă de coordonare pe chestiuni de securitate în regiunea Liov.
UPDATE 14.14. Moscova monitorizează informațiile care susțin că Turcia ar fi furnizat muniții cu dispersie la Kiev, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Cu toate acestea, el a spus că a rămas „dificil” să se determine fiabilitatea unor astfel de rapoarte.
„Desigur, monitorizăm îndeaproape toate acestea”, dar „este dificil să vorbim despre fiabilitatea acestor rapoarte aici”, a spus Peskov în timpul unei convorbiri zilnice cu reporterii.
„Există mai multe știri false decât rapoarte veridice”. „Toată lumea este conștientă de livrările de Bayraktar către Ucraina din Turcia, precum și de muniție pentru Bayraktar”, a spus el.
Anul trecut, oficialii occidentali și ucraineni au lăudat dronele Bayraktar TB2 din Turcia pentru că au jucat un rol în contracararea atacurilor rusești.
„Turcia are obligațiile sale ca țară membră NATO, relațiile sale bilaterale, știm și acest lucru. Dar, în același timp, Turcia și [Rusia] sunt unite prin relații de parteneriat bazate pe beneficiul reciproc, înțelegerea, respectul și disponibilitatea reciprocă de a discuta cele mai dificile probleme”, a adăugat Peskov miercuri.
UPDATE 13.51. Șefa statului Maia Sandu ocupă locul șase în topul celor mai de încredere lideri străini pentru ucraineni, cu 50,4%, aceștia având mai multă încredere în șefa statului decât în anul precedent, arată datele unui sondaj al New Europe Center.
În fruntea clasamentului se poziționează președintele Poloniei, Andrzej Duda. Acesta a câștigat opinia publică din Ucraina pentru al doilea an consecutiv — 87% dintre cetățeni au încredere în el (comparativ cu 52% în 2021). Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden (79%) și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen (73%) ocupă locul al doilea și respectiv al treilea.
În general, se înregistrează o creștere semnificativă a încrederii față de liderii străini față de 2021. În același timp, se poate presupune că primii trei lideri ar putea fi ușor deplasați de fostul premier britanic Boris Johnson, pe care ucrainenii îl respectă foarte mult, este menționat în sondaj.
Noul șef al guvernului britanic, Rishi Sunak, se află pe locul patru — 64% dintre ucraineni au încredere în el.
„Aceste date pot indica faptul că ucrainenii sunt conștienți de faptul că sprijinul pentru Ucraina în fața unei invazii la scară largă este oferit de state, și nu personal de liderii lor. Prin urmare, Regatul Unit va rămâne un prieten al Ucrainei, indiferent de cine conduce guvernul”, se menționează în sondaj.
Clasamentul este urmat de Președintele Consiliului Europea, Charles Michel (51,3%), care ocupă locul 5, și de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu (50,4%), ucrainenii având mai multă încredere în șefa statului decât în anul precedent.
Cancelatul German, Olaf Scholtz ocupă locul 7 cu 49,2%.
UPDATE 13.30. Rusia și Ucraina au convenit asupra unui schimb de 40 de prizonieri de război, potrivit comisarului rus pentru drepturile omului Tatyana Moskalkova, care s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Dmytro Lubinets în Turcia.
Moskalkova și Lubinets s-au întâlnit pe marginea unei conferințe internaționale a ombudsmanului la Ankara, scrie Reuters.
Fotografiile îi înfățișau stând pe părțile opuse ale unei mese. Discuțiile inițiale au durat aproximativ 40 de minute. A doua rundă a început la 09.20 GMT. Anterior, Moskalkova spusese în aplicația de mesagerie Telegram că ea și Lubinets au discutat despre asistența umanitară pentru cetățenii Rusiei și Ucrainei.
Ulterior, aceștia erau așteptați să viziteze palatul prezidențial turc, unde președintele Tayyip Erdogan era programat să țină un discurs pentru conferință de la 11.30 GMT.
UPDATE 13.22.Canada va achiziționa din Statele Unite un sistem național avansat de rachete sol-aer (NASAMS) și muniția aferentă, pe care le va dona Ucrainei, a anunțat ministrul apărării, Anita Anand, scrie Calea Europeană.
Această donație de înaltă prioritate este prima donație canadiană a unui sistem de apărare aeriană către Ucraina.
Vestea a fost anunțată marți, în timpul Summitului liderilor nord-americani din Mexico City, după o întâlnire între premierul Justin Trudeau și președintele american Joe Biden.
NASAMS este un sistem de apărare aeriană terestră cu rază scurtă și medie de acțiune, care protejează împotriva atacurilor cu drone, rachete și avioane, cu o rată de succes ridicată.
Donația canadiană de NASAMS va ajuta Ucraina să își consolideze sistemele de apărare aeriană împotriva atacurilor aeriene distructive asupra siturilor militare, a infrastructurii critice civile și a centrelor de populație.
UPDATE 12.48. Rusia pierde zilnic 172 de milioane de dolari din cauza limitei de preț la petrol, care a fost introdusă de țările occidentale. Acest lucru a fost raportat de Bloomberg cu referire la Centrul Helsinki pentru Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA).
Potrivit cercetătorilor, pierderile Rusiei vor crește după ce restricțiile de preț din 5 februarie se vor aplica și produselor de rafinare a petrolului. Ei estimează că atunci Rusia va pierde până la 280 de milioane de dolari în fiecare zi.
„Interdicția UE la petrol și plafonul prețului petrolului au intrat în sfârșit în vigoare, iar impactul este la fel de semnificativ pe cât era de așteptat”, a declarat analistul principal al CREA, Laurie Millivirta.
Experții notează că este necesar să se schimbe limita de preț în viitor. De exemplu, limitarea prețului la 25-25 USD pe baril ar determina costurile de producție și transport din Rusia să depășească veniturile din aprovizionare. Și asta va duce la pierderi de încă 100 de milioane de euro în fiecare zi.
UPDATE 12.03. Președintele rus Vladimir Putin este deschis la discuții privind criza din Ucraina, a declarat Kremlinul, citat de Sky News ȘI G4Media.
Kremlinul a mai spus că atingerea obiectivelor sale prin mijloace politice și diplomatice este „preferabilă”, dar poziția Ucrainei și a Occidentului împiedica în acest moment posibilitatea unor discuții.
În ultima sa declarație, Kremlinul a mai spus că face progrese în operațiunile militare din jurul orașului minier Soledar din estul Ucrainei și că are un „impuls pozitiv”.
UPDATE 11.34. În Ucraina, începând cu ora 10:00, consumul de energie electrică a crescut din cauza scăderii semnificative a temperaturii în est și centru.
Toate regiunile au primit limite de consum de energie electrică care sunt valabile pe tot parcursul zilei (de la 00:00 la 24:00). Începând cu ora 7 dimineața, în regiunea Harkiv și regiunea Dnipropetrovsk, limitele au fost depășite în mod critic, astfel încât au fost introduse întreruperi de urgență a curentului în regiuni.
În plus, în unele zone din cauza rafalei de vânt, există avarii la rețelele operatorilor de sisteme de distribuție, reparații fiind în curs.
În regiunile de primă linie din est și sud, situația furnizării de energie electrică este încă dificilă din cauza daunelor semnificative aduse rețelelor electrice în timpul ostilităților active.
UPDATE 11.02. Vladimir Zelenskiy, președintele ucrainean, a apărut într-un mesaj video în timpul emisiunii Globurilor de Aur pentru a le mulțumi aliaților săi din „lumea liberă”.
Fiind prezentat de Sean Penn, președintele ucrainean s-a adresat mulțimii, spunând:
„Războiul din Ucraina nu s-a încheiat încă, dar valul se întoarce și este deja clar cine va câștiga. Sunt încă bătălii și lacrimi înainte, dar acum vă pot spune cine a fost cel mai bun în anul precedent – voi din lumea liberă, care v-ați unit în sprijinul poporului ucrainean liber.”
El a adăugat: „Nu va exista al treilea război mondial, nu este o trilogie”.
UPDATE 10.30. În dimineața zilei de 11 ianuarie, pierderile totale în luptă ale Rusiei de la începutul ofensivei pe scară largă asupra Ucrainei din 24 februarie se ridică la aproximativ 112.960 de militari. Acest lucru este menționat în notificarea Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În timpul ultimei zile, armata rusă a pierdut 490 de soldați.
UPDATE 10.08. Tirurile de artilerie ale Rusiei în Ucraina au scăzut dramatic faţă de nivelul ridicat de acum câteva luni, în unele locuri cu până la 75%, potrivit oficialilor americani şi ucraineni. Scăderea bombardamentelor este o dovadă în plus a poziţiei din ce în ce mai slabe a Rusiei pe câmpul de luptă la aproape un an de la invazia sa din Ucraina, au declarat oficialii pentru postul CNN, potrivit News.ro.
Oficialii cu care a stat de vorbă CNN nu au oferit o explicaţie clară sau unică pentru scăderea semnificativă a intensităţii tirurilor de artilerie. Este posibil ca Rusia să-şi raţionalizeze muniţia pentru că i-au scăzut rezervele sau totul ar putea face parte dintr-o reevaluare mai amplă a tacticilor în faţa ofensivei ucrainene.
La începutul acestei luni, Rusia a suferit cele mai mari pierderi militare de la începutul războiului în Ucraina, când un atac cu rachete al forțelor ucrainene a lovit o şcoală din Makiivka, un mic oraş din regiunea Doneţk. Clădirea fusese transformată în cazarmă de ocupanţii ruşi, iar înăuntru se aflau sute de recruţi. Ministerul rus al Apărării a declarat că 89 de soldaţi au fost ucişi în urma acestei lovituri. Atacul de la Makiivka a distrus însă şi echipamente şi provizii militare ruseşti, care erau depozitate în aceeaşi şcoală, ceea ce i-a făcut pe bloggerii militari ruşi să pună la îndoială competenţa oficialilor militari aflaţi la conducere.
Poate că această lovitură este doar o picătură într-o găleată, dar găleata devine din ce în ce mai mică, a comentat un oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.
Pe de altă parte, Ucraina se bucură de un sprijin militar sporit din partea aliaţilor săi occidentali, iar Marea Britanie se gândeşte să trimită pentru prima dată tancuri de luptă în Ucraina.
UPDATE 09.51. Forțele rusești au lovit marți seara orașul Harkov din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional, la doar câteva ore după o vizită surpriză a ministrului german de externe cu omologul său ucrainean, relatează AFP.
Annalena Baerbock a promis sprijin german în continuare pentru Kiev în călătoria ei neanunțată, dar diplomatul ucrainean Dmytro Kuleba a spus că refuzul Berlinului de a trimite tancuri de luptă din țară costă vieți.
Baerbock a promis un sprijin suplimentar german pentru Kiev.
„În toate părțile Ucrainei, de la Harkov la Kherson și la Kiev, oamenii ar trebui să știe că se pot baza pe solidaritatea și sprijinul nostru”, a spus ea.
Ea a subliniat că Germania va continua să furnizeze arme „de care Ucraina are nevoie pentru a-și elibera cetățenii care încă suferă sub teroarea ocupației ruse”.
UPDATE 09.43. Pe 10 ianuarie, în regiunea Donețk, o persoană a fost ucisă la Bakhmut, o altă persoană a fost rănită la Netaylovo, ca urmare a bombardamentelor armatei ruse. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko.
De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, 1.296 de persoane au murit în regiunea Donețk și 2.840 de persoane au fost rănite. Este imposibil de stabilit numărul exact al morților și răniților din Volnovas și Mariupol, scrie Suspilne.
UPDATE 09.30. Trupele ruse nu au capturat orașul Soledar, în ciuda mai multor afirmații false ale rușilor că orașul a căzut și că Bakhmut era sub amenințarea încercuirii iminente. Acest lucru este menționat în raportul analitic al Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).
Potrivit ISW, mai multe surse ruse au susținut, de asemenea, că forțele Grupului Wagner au avansat la vest de Soledar pe 10 ianuarie. Apoi șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a negat aceste afirmații, menționând că forțele „Wagner” încă luptă împotriva rezistenței coordonate ucrainene.
Începând cu 10 ianuarie, ISW a observat doar o confirmare vizuală a prezenței forțelor grupului „Wagner” în centrul orașului Soledar.
UPDATE 09.27. Armata ucraineană neagă că ocupanții au capturat orașul Soledar din regiunea Donețk. Un anunț în acest sens a fost făcut de Serghei Cherevaty, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei.
„Rușii spun că Soledar este sub controlul lor, dar nu este adevărat. Așteptați detaliile în rezumatul Statului Major”, a spus el.
UPDATE 09.13. Germania va oferi Ucrainei 20 de milioane de euro pentru a finanța serviciile de comunicații prin satelit Starlink. Aceste fonduri sunt suficiente pentru a plăti lucrările a 10.000 de stații terestre.
Ministrul german de externe Annalena Berbok a anunțat acest lucru în timpul vizitei sale la Harkov, scrie serviciul de presă al ministerului german. O treime din terminalele finanțate vor fi transferate la nevoile armatei ucrainene, spune ministerul german.
„Comunicarea în timp real permite soldaților ucraineni să coordoneze apărarea Patriei și să se apere mai bine împotriva atacurilor rusești”, a menționat Ministerul de Externe german.
Anterior, ministrul transformării digitale Mykhailo Fedorov a anunțat că în prezent Ucraina a primit aproximativ 25 de mii de stații Starlink, alte 4-5 mii ar trebui să sosească în viitorul apropiat. El a menționat că terminalele au fost achiziționate datorită asistenței donatorilor din alte state.
UPDATE 09.00. Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a susținut că forțele sale au finalizat preluarea orașului ucrainean Soledar, care, dacă va fi confirmată, ar marca primul succes major pe câmpul de luptă al Moscovei din vara trecută.
„Unitățile Wagner au luat sub control întregul teritoriu Soledar”, a spus Evgheni Prigojin într-un mesaj audio lansat marți seara pe canalul său Telegram.
Soledar, care găzduiește uriașe mine de sare, are valoare simbolică, militară și comercială pentru Rusia.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie,1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie, 9 ianuarie și 10 ianuarie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook
