CSJ i-a permis lui Igor Dodon să părăsească R. Moldova. Fostul șef de stat va călători în România

19 ianuarie 2023, 14:39 Justiție 188
Igor Dodon, CSJ, ședință.  Sursa: Replica Media

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, a obținut permisiunea instanței de a părăsi pe o perioadă scurtă de timp teritoriul Republicii Moldova. Completul de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) i-a permis fostului șef de stat să călătorească în România, împreună cu soția sa și cu unul dintre fiii lor.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de ccătre procurorul care gestionează dosarul în care este învinuit ex-președintele țării, Petru Iarmaliuc, dar și de unul dintre apărătorii acestuia, Nicolae Posturusu.

Astfel, Igor Dodon va putea călători în România perioada 28 ianuarie - 5 februarie. Motivele călătoriei sunt „personale”, a spus Nicolae Posturusu, refuzând să ofere mai multe detalii.

Amintim că fostul șef de stat are interdicția de a părăsi țara. Măsura preventivă de control judiciar a fost prelungită de magistrați la 6 ianuarie 2023 pentru încă 60 de zile.

De menționat că avocații lui Igor Dodon au încercat de mai multe ori să obțină recuzarea completului de judecată, motivând că magistrații nu ar fi „imparțiali” în procesul de judecare a cauzei, iar președintele completului, Vladimir Timofti, care este și Președinte interimar al CSJ, ar fi „subordonat și ghidat de politic.”, însă instanța a respins solicitările.

Președintele interimar al CSJ Vladimir Timofti a refuzat să comenteze acuzațiile, spunând că nici el și nici completul de judecată nu sunt în drept să comenteze declarațiile participanților în cauzele aflate pe rol în cadrul Curții Supreme de Justiție.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media