Dmitri Medvedev avertizează Occidentul: Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate duce la un război nuclear

19 ianuarie 2023, 13:39 Rusia 276
Dmitri Medvedev.  Sursa: Anadolu Agency

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, a avertizat joi Occidentul cu privire la trimiterea de armament greu şi de sisteme ofensive în Ucraina. Oficialul de la Kremlin a spus că înfrângerea unei puteri nucleare precum Federaţia Rusă într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear.

„Mâine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta despre noi tactici și strategii, precum și despre furnizarea de noi arme grele și sisteme ofensive Ucrainei. Și asta se va întâmpla imediat după forumul de la Davos, unde petrecăreții politici „retardați” au repetat ca o placă stricată: „Pentru a obține pacea, Rusia trebuie să piardă”. Și nici unuia dintre mizerabilii ăștia nu îi trece prin cap să tragă din asta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”, a spus el pe canalul său Telegram.

Medvedev a mai adăugat că „puterile nucleare nu au pierdut conflicte majore de care depinde soarta lor. Dar acest lucru ar trebui să fie evident pentru oricine. Chiar și pentru un politician occidental care a păstrat măcar o urmă de inteligență”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov a reacționat la declarațiile lui Medvedev și a precizat că spusele lui nu înseamnă că Rusia intenționează să schimbe doctrina apărării.

Peskov a fost întrebat de presa rusă dacă aceasta înseamnă că Rusia își schimbă doctrina de apărare, „ducând escaladările din Ucraina la un nou nivel” și că este „gata să folosească arme nucleare”.

„Nu, nu înseamnă deloc asta. Acest lucru este în deplină conformitate cu doctrina noastră nucleară. Citiți doctrina nucleară, nu există contradicții acolo”, a spus Peskov, citat de Interfax.

Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse între 2008-2012, a făcut aceste declaraţii în ajunul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, la baza aeriană americană de la Ramstein, din Germania, unde partenerii Kievului preconizează să anunţe un nou ajutor militar important care ar urma să includă mai multe arme şi muniţii, vehicule blindate şi, după cum speră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, tancuri moderne.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media