22 de tone de ajutor umanitar va fi redistribuit refugiaților ucraineni și familiilor gazdă din Republica Moldova

5 august 2022, 19:23 Societate 120
ajutor umanitar.  Sursa: gov.md

Primele două loturi de ajutor umanitar au ajuns, astăzi, la Strășeni și Anenii Noi. Donația conține produse alimentare, soluție de dezinfectant și scutece pentru copii. În următoarea perioadă, Centrul Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Apărării va asigura distribuirea ajutorului umanitar prin intermediul direcțiilor de asistență socială raională.

„Împreună cu instituțiile statului, organizațiile internaționale și societatea civilă din Moldova vom continua să sprijinim familiile din Ucraina, care s-au refugiat în țara noastră, dar și comunitatea gazdă din Moldova, care până astăzi oferă un cămin oamenilor care au fugit de război”, a menționat colonelul Adrian Efros, șeful CUGC.

Donația în valoare de peste 100 de mii de euro a fost oferită de Crucea Roșie Elenă.

De la începutul războiului, circa 558 de mii de refugiați din Ucraina au tranzitat țara noastră, iar peste 80 de mii se mai află pe teritoriul Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media