22 de tone de ajutor umanitar va fi redistribuit refugiaților ucraineni și familiilor gazdă din Republica Moldova

5 august 2022, 19:23 Societate 76
ajutor umanitar.  Sursa: gov.md

Primele două loturi de ajutor umanitar au ajuns, astăzi, la Strășeni și Anenii Noi. Donația conține produse alimentare, soluție de dezinfectant și scutece pentru copii. În următoarea perioadă, Centrul Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Apărării va asigura distribuirea ajutorului umanitar prin intermediul direcțiilor de asistență socială raională.

„Împreună cu instituțiile statului, organizațiile internaționale și societatea civilă din Moldova vom continua să sprijinim familiile din Ucraina, care s-au refugiat în țara noastră, dar și comunitatea gazdă din Moldova, care până astăzi oferă un cămin oamenilor care au fugit de război”, a menționat colonelul Adrian Efros, șeful CUGC.

Donația în valoare de peste 100 de mii de euro a fost oferită de Crucea Roșie Elenă.

De la începutul războiului, circa 558 de mii de refugiați din Ucraina au tranzitat țara noastră, iar peste 80 de mii se mai află pe teritoriul Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media