În ultima săptămână a lunii octombrie, echipele AMU au acordat primul ajutor medical la peste 15.000 de persoane

2 noiembrie 2021, 10:56 Sănătate 158
Chisinau Ambulanta.  Sursa: Replica Media

În perioada 25 - 31 octombrie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 15.856 de persoane, dintre care 5.789 de pacienți, inclusiv 1.027 copii au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

În ultima săptămână a lunii octombrie, cel mai des au solicitat intervenția ambulanței cetățenii cu urgențe respiratorii – 5.140 persoane, urmați de 2.658 pacienții cu probleme cardiologice și 1.823 pacienți cu urgențe neurologice.

Medicii de pe ambulanță au intervenit în regim de urgență la 206 pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 51 pacienți cu infarct miocardic.

Totodată, echipele AMU au fost solicitate pentru 1.078 de persoane cu diverse traumatisme, inclusiv la 66 pacienți care au suferit în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării.

În perioada evaluată, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 12 persoane intoxicate cu CO, 11 persoane cu intoxicații alcoolice și opt persoane cu intoxicații medicamentoase. Cel mai tragic caz de intoxicație cu CO a fost înregistrat pe 31 octombrie în raionul Taraclia. Doi bărbați de 61 și respectiv 75 de ani s-au stins din viață în urma intoxicării cu monoxid de carbon emanat de o sobă exploatată incorect. A fost înregistrat deces până la sosirea ambulanței.

Aalte 10 cazuri de intoxicație cu CO au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele: Anenii–Noi, Ialoveni, Criuleni, Florești, Strășeni și Vulcănești. Ulterior, în funcție de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital pentru tratament specializat.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media