Decretul a fost semnat. „Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești se conturează tot mai mult”

27 septembrie 2021, 19:11 Societate 246
CFM.  Sursa: Replica Media

Reabilitarea tronsonului de cale ferată Bender - Giurgiulești este tot mai aproape de realizare. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Asta după ce președinta Maia Sandu a semnat decretul privind semnarea unui acord de împrumut între Republica Moldova și BERD.

„Foarte curând, în luna octombrie, îl așteptăm în Republica Moldova pe directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, ca să semnăm documentul în sumă de circa 24 mln de euro, bani adiționali la cei 27.500 mln de euro, care sunt dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din țară”, a anunțat Andrei Spânu.

Tronsonul de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești este unul dintre cele mai importante din Republica Moldova. Reconstrucția acestuia este planificată pentru a minimaliza transportul terestru al cerealelor și ale altor bunuri în portul Giurgiulești care duce la distrugerea infrastructurii rutiere care la fel se află în reconstrucție.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media