Precizările Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare privind numirea Elizavetei Breahnă în funcția de director interimar la ONVV

28 octombrie 2021, 13:43 Agricultură 62
Judecătoria Chișinău/Ministerul Agriculturii.  Sursa: Replica Media

În contextul informațiilor distribuite în spațiul public, precum că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a numit ilegal un director interimar la Oficiul Național al Viei și Vinului, ministerul susține că „afirmațiile Cristinei Frolov precum că a fost concediată ilegal din funcția de director al OFVV, invocând drept temei aflarea sa în concediu medical, sunt nefondate”.

„Informăm că încetarea contractului de muncă cu dumneaei nu s-a efectuat în temeiul prevederilor articolului 86 din Codul muncii, ce reglementează raporturile de concediere a salariatului. Menționăm că, conform Ordinului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare nr. 650p din 16.09.2021 privind nulitatea Ordinului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nr.698p din 20.11.2020 de numire în funcția de director al Oficiului, încetarea contractului de muncă cu doamna Frolov s-a efectuat în temeiul art. 263 lit. b) din Codul muncii, după expirarea termenului de preavizare stabilit în lege”, informează MAIA.

Potrivit ministerului, decizia a fost luată prin prisma constatării ulterioare că promovarea Cristinei Frolov în funcția de director al ONVV a avut loc cu încălcarea condițiilor obligatorii de admitere la concursul de selectare a candidaților la funcția de director al ONVV.

În acest sens, MAIA precizează că, Ordinul cu privire la încetarea contractului individual de muncă încheiat cu conducătorul unității în baza temeiului prevăzut în art. 263 lit. b) din Codul muncii se emite după expirarea termenului de preavizare de 30 de zile, indiferent de faptul că persoana vizată se află în concediu medical, iar conform Ordinului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare nr. 783p din 22.10.2021, privind încetarea înainte de termen a contractului individual de muncă încheiat cu Frolov, funcția de director al Oficiului, a devenit vacantă.

Respectiv, acționând în conformitate cu atribuțiile stabilite de lege, la data de 25 octombrie, a numit-o pe cunoscuta oenoloagă, Elizaveta Breahnă, recent decorată cu Ordinul Republicii, directoare interimară a Oficiului Național al Viei și Vinului. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Breahnă va deține funcția de director interimar până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general.

Cunoscuta specialistă a fost prezentată luni colectivului de către Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media