CEC sesizează Procuratura și poliția să investigheze dacă Partidul Șor a corupt alegătorii și a făcut agitație electorală în ziua alegerilor de la Bălți

8 decembrie 2021, 14:16 Politică 108
Marina Tauber, protest la CEC .  Sursa: captură video/Privesc.eu

Comisia Electorală a cerut Procuraturii Anticorupție și Inspectoratului de Poliție Bălți să examineze pretinse fapte de corupere a alegătorilor și acțiuni de agitație electorală, comise de către concurentul electoral Partidul „Șor” în campania electorală la alegerile pentru primăria Bălți.

Potrivit CEC, Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat organele electorale, informând că la un eveniment electoral pe data de 3 decembrie 2021, un protest organizat în fața Judecătoriei municipiului Bălți, un grup de simpatizanți ai partidului repartizau pungi cu produse alimentare protestatarilor.

De asemenea, Comisia a fost sesizată de Nicolai Grigorișin, candidat independent la funcția de primar al municipiului Bălți, care a invocat acțiuni de agitație electorală în ziua de 4 decembrie curent, organizate de candidata la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Politic „Șor” Marina Tauber, contrar prevederilor legale, conform cărora în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de agitație electorală.

Suplimentar, Grigorișin a solicitat constatarea încălcării regulilor de finanțare a campaniei electorale de către candidata Șor, în special pentru realizarea cheltuielilor în ziua precedentă zilei alegerilor.

Prin urmare, Comisia a remis Procuraturii Anticorupție, spre examinare conform competenței, demersul Inspectoratului de Poliție Bălți cu privire la faptele de corupere a alegătorilor, iar Inspectoratului de Poliție Bălți sesizarea privind acțiunile de agitație electorală.

Amintim că la ședința din 8 decembrie, Comisia a decis să aplice Partidului Politic Șor sancțiunea complementară sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie 2022 și până la 31 decembrie 2022.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media