Sezonul de încălzire 2021-2022: Toate grădinițele din capitală au fost conectate la căldură

18 octombrie 2021, 10:50 Educație 187
Încălzire, calorifer.  Sursa: vechirniy.kyiv

Toate cele 127 de grădinițe din orașul Chișinău au fost deja conectate la agentul termic, în timp ce în suburbii au fost conectate mai puțin de jumătate. Anunțul a fost făcut la ședința operativă a Primăriei luni, 18 octombrie, de către șeful Direcției municipale de Educație, Andrei Păvăloi.

„Din cele 127 de grădinițe toate au fost conectate săptămâna trecută la agentul termic. Din cele 27 de instituții preșcolare care sunt în suburbii și care sunt gestionate de către primăriile din suburbii, doar 10 sunt conectate și încă 17 urmează”, a spus Păvăloi.

Acesta a informat că din cele 107 blocuri ale instituțiilor preuniversitare, școli, licee, gimnazii, 32 sunt conectate iar 75 urmează a fi conectate.

Instituțiile secundare sunt la moment conectate la solicitarea directorilor, în dependență de temperatura care este în instituție.

Potrivit lui Păvăloi, mulți directori ai instituțiilor de învățământ solicită conectarea școlilor la agentul termic după vacanța de toamnă a elevilor.

„Vom vedea însă, dacă timpul de afară nu va fi unul favorabil, atunci vom accelera acest proces”, a declarat șeful Direcției Educație.

De menționat că vacanța de toamnă a elevilor este programată pentru zilele de 27-31 octombrie.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media