Ucraina oferă Republicii Moldova o cotă suplimentară de autorizații pentru transport marfă

26 noiembrie 2021, 14:23 Auto 101
Transportatori de marfă.  Sursa: aita.md

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că Ucraina a dat curs solicitării ministerului pe care-l conduce de a oferi o cotă suplimentară de autorizații pentru transport marfă.

Astfel, în zilele următoare urmează să primim, pentru anul curent, 3000 autorizații de tip tranzit/bilaterale şi 2000 de autorizații portuare.

„Acesta este un rezultat imediat realizat în urma vizitei pe care am efectuat-o la Kiev, în luna noiembrie curentă. Mizăm pe cooperarea deschisă și eficientă pe viitor cu omologii noștri ucraineni”, a precizat Spînu.

Potrivit ministrului Infrastructurii, în perioada 6-7 decembrie 2021 să aibă loc Ședința comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, unde vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea a tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media