VIDEO/ Maia Sandu a efectuat prima sa vizită în regiunea găgăuză la o întrevedere cu primarii. Bașkana Irina Vlah nu a fost invitată, dar a venit la o întrevedere

3 iulie 2021, 10:12 Politică 870
Maia Sandu și Irina Vlah.  Sursa: Gagauzinfo

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a efectuat vineri, 2 iulie, o vizită oficială în sudul Republicii Moldova. Șefa statului a vizitat raioanele Taraclia, iar la Ceadîr-Lunga, care face parte din autonomia găgăuză a planificat o întrevedere cu primarii localităților din regiune. La eveniment însă, nu a fost invitată bașkana Irina Vlah care, însoțită de liderul adunării populare a regiunii și-au făcut și ei apartiția.

Potrivit Nokta.md, Vlah nu a fost invitată la această ședință pentru că Președinția planifică o vizită oficială mai mare în toată autonomia, iar întrevederea de viner a fost organizată de asociația primarilor din regiune și nu președinția a invitat participanții.


Irina Vlah a așteptat-o pe Maia Sandu la intrarea în sediul primăriei din Ceadîr-Lunga unde i-a făcut o invitație oficială să viziteze regiunea și i-a propus să organizeze o ședință a Consiliului Suprem de Securitate la Comrat. Aluzie la faptul că Vlah nu a fost inclusă în componența CSS.

În replică, Maia Sandu a acceptat invitația și a menționat că la CSS agenda este una anticorupție.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media