VIDEO/ Maia Sandu a efectuat prima sa vizită în regiunea găgăuză la o întrevedere cu primarii. Bașkana Irina Vlah nu a fost invitată, dar a venit la o întrevedere

3 iulie 2021, 10:12 Politică 808
Maia Sandu și Irina Vlah.  Sursa: Gagauzinfo

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a efectuat vineri, 2 iulie, o vizită oficială în sudul Republicii Moldova. Șefa statului a vizitat raioanele Taraclia, iar la Ceadîr-Lunga, care face parte din autonomia găgăuză a planificat o întrevedere cu primarii localităților din regiune. La eveniment însă, nu a fost invitată bașkana Irina Vlah care, însoțită de liderul adunării populare a regiunii și-au făcut și ei apartiția.

Potrivit Nokta.md, Vlah nu a fost invitată la această ședință pentru că Președinția planifică o vizită oficială mai mare în toată autonomia, iar întrevederea de viner a fost organizată de asociația primarilor din regiune și nu președinția a invitat participanții.


Irina Vlah a așteptat-o pe Maia Sandu la intrarea în sediul primăriei din Ceadîr-Lunga unde i-a făcut o invitație oficială să viziteze regiunea și i-a propus să organizeze o ședință a Consiliului Suprem de Securitate la Comrat. Aluzie la faptul că Vlah nu a fost inclusă în componența CSS.

În replică, Maia Sandu a acceptat invitația și a menționat că la CSS agenda este una anticorupție.


Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media