VIDEO/ Republica Moldova va primi un grant în valoare de 19 milioane de dolari pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor

30 iunie 2021, 09:38 Economie 68
Intrare Guvern.  Sursa: Replica Media

Guvernul Japoniei oferă Republicii Moldova un grant în valoare de aproximativ 19 miliarde de dolari pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor. Proiectul de Hotărâre cu privire la inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze, votat în unanimitate de Cabinetul de Miniștri în ședința de astăzi, 30 iunie.

Acordul de grant nerambrusabil în valoare de 1,55 miliarde yeni, echivalentul a 19 milioane de dolari, se oferă pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor, prevăzute pentru anul fiscal aprilie 2021- martie 2022.

„Scopul prezentului Acord constă în consolidarea capabilităților echipelor de intervenție a inspectoratului general pentru situații de urgență din cadrul MAI, prin dotare structurilor Inspectoratului General cu 10 autoscări cu diferite capacități, 9 autospeciale de intervenție, echipamente de descarcerare, precum și instuirea specializată a pompierilor și salvatorilor”, a subliniat ministrul demisionar Pavel Voicu.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media