Maia Sandu: Moldova va depune cerere de aderare la Uniunea Europeană. O să vă informăm neapărat

2 martie 2022, 18:59 Politică 868
Maia Sandu, președinta țării.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii moldova, Maia Sandu, a spus că Republica Moldova va depune cerere de aderare la Uniunea Europeană, fără să precizeze, însă, când se va face acest pas. Declarațiile au fost făcute miercuri, 2 martie, la o conferință de presă organizată după întrevederea pe care a avut-o șefa statului cu Înaltul Reprezentant și vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi.

„Republica Moldova va depune cerere de aderare la Uniunea Europeană. Despre cum şi când va fi, o să vă informăm neapărat”, a precizat şefa statului.

La rândul său, Oliver Varhelyi a spus că „Uniunea Europeană este o organizație deschisă pentru oricine și pentru orice țară europeană care vrea să i se alăture.

Există niște reguli și niște condiții foarte clare. Mai întâi se depune cererea - o decizie suverană a fiecarei țări. Condițiile pentru calitatea de membru se regăsesc în tratatele noastre, în legile noastre, criteriile de la Copenhaga”, a spus înaltul oficial european.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Înaltul Reprezentant și vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, au susținut miercuri, 2 martie, o conferință de presă. Înalții oficiali europeni au sosit într-o vizită oficială la Chișinău în semn de solidaritate și susținere pentru măsurile pe care le întreprindem în gestionarea riscurilor asociate cu țara noastră ca urmare a războiului din Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media