Însemnele războiului „Z”, „V” și panglica Sfântul Gheorghe ar putea să fie interzise prin lege în R. Moldova

4 aprilie 2022, 21:54 Societate 440
Panglica Sfântul Gheorghe.  Sursa: BTV

Autoritățile Republicii Moldova ar putea interzice simbolurile „Z”, „V”, panglica Sfântul Gheorghe, dar și alte însemne ale războiului. Acest lucru l-a dat de înțeles, luni seara, președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8.

Cu toate că nu a zis o dată fixă, Igor Grosu a menționat că în viitorul apropiat vom avea o lege care va interzice orice simbol care propagă războiul.

„Puțină răbdare. Eu zic să avem puțină răbdare, noi suntem pe aceiași undă cu toată societatea. Simbolurile, însemnele, tot felul de lucrurile astea care propagă războiul, care propagă violența, ele nu au loc în societatea moldovenească. Toate cele care provoacă și promovează războiul, care nu au nimic în comun cu simbolica statului vor fi interzise”, a menționat Grosu.

De asemenea, întrebat dacă în anul curent vom avea tradiționala sărbătoare de 9 mai, acesta nu a dat un răspuns exact, menționând că mai este timp până atunci și trebuie să avem răbdare.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media