Procuratura Generală rusă a cerut blocarea Instagram în Rusia, iar compania americană Meta să fie declarată extremistă

11 martie 2022, 14:32 IT 316
Instagram.  Sursa: Times of India

Procuratura Generală rusă a cerut blocarea Instagram în Rusia, iar compania Meta să fie declarată extremistă. Asta după ce ar fi permis utilizatorilor săi să transmită mesaje de amenințare în adresa conducerii de la Moscova.

PG rusă a deschis un dosar penal sub două articole (apeluri publice pentru extremism și promovare a terorismului) din cauza politicii Meta, care permite apeluri la violență împotriva rușilor, scrie presa rusă.

Cererea Procuraturii ruse de a recunoaștere Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, ca organizație extremistă vine ca răspuns la decizia companiei americane de a permite excepţii de la reglementările sale privind conţinuturile care incită la violenţă şi la ură şi de a nu elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi.

De menționat că, Rusia a blocat Facebook pe teritoriul său săptămâna trecută, ca răspuns la decizia grupului californian de a interzice mass-media apropiată puterii (printre care postul de televiziune RT şi site-ul Sputnik) în Europa.

Rusia s-a alăturat astfel listei ţărilor care interzic cea mai mare reţea de socializare din lume, alături de China şi Coreea de Nord.

O lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru propagarea informaţiilor vizând „discreditarea'' forţelor militare ruse sau apeluri la sancţiuni împotriva Moscovei a fost de asemenea votată săptămâna trecută în Rusia.

De altfel, majoritatea giganţilor americani din domeniul tehnologic au tăiat legături cu Moscova după invazia rusă în Ucraina.

Microsoft şi Apple şi-au întrerupt vânzările în Rusia, iar Netflix, Intel şi Airbnb şi-au suspendat activităţile.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media