VIDEO/ Maia Sandu, alături de omologul elvețian: „Deschiderea pieței Eleveției pentru produsele noastre ar fi un sprijin clar și univoc pentru antreprenorii noștri”

22 martie 2022, 10:14 Politică 176
Maia Sandu, alături de omologul său elvețian, Ignazio Cassis.  Sursa: Replica Media

Deschiderea pieței elvețiene pentru produsele moldovenești, dar și extinderea domeniilor de cooperare, precum eficiența energetică și protecția mediului, printre subiectele discutate de președinta Maia Sandu și omologul său elvețian, Ignazio Cassis, astăzi, 22 martie, în cadrul conferinței de presă.

„Este pentru prima dată când un președinte al Confederației Elevețiene vine în R. Moldova. Elveția se numără printre cei mai importanți parteneri ai R. Moldova. Datorită sprijinului evețian aven servicii mai bune în domeniul urgenței pediatrice și al sănătății mintale. Eleveția a sprijinit învățământul profesional-tehnic și a oferit ajutor și în gestionarea pandemiei COVID-19. Mi-aș fi dorit să ne vizitați în timp de pace. Peste 360 de mii de oameni au venit din Ucraina de la începutul invaziei Rusiei. Vreau să vă mulțumesc pentru ajutorul umanitar oferit de Elveția. Deschiderea pieței Eleveției pentru produsele noastre ar fi un sprijin clar și univoc pentru antreprenorii noștri. Dorim să extindem domeniile de cooperare: lupta cu corupția, eficienței energetice, protecției mediului”, a declarat Maia Sandu.

„Vă mulțumesc pentru această primire călduroasă. Evident, aș fi preferat să vin în circumstanțe mai frumoase decât pe cele pe care le trăim acum. Cred că această vizită își menține simbolismul. Această vizită se impune de vreo 20 de ani. Atacul militar rus vă pune în fața unor provocări. Sunt impresionat de eforturile pe care țara voastră mică le desfășoară pentru acești oameni. Vreau să-mi exprim gratitudinea pentru autorități, cât și pentru populație. Ajutorul umanitar - finanțare pentru fondul special pentru gestionarea 2.000.000 de franci. Am livrat 20 de tone de bunuri pentru a face față provocărilor”, a spus președintele Confederației Elveției, Ignazio Cassis.

Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, efectuează astăzi, 22 martie, o vizită de lucru în R. Moldova.

De menționat că, din 24 februarie, de la declanșarea războiului în Ucraina de Federația Rusă, țara noastră a fost vizitată de mai mulţi oficiali europeni şi şefi de state, între care preşedinţii României, Estoniei și Poloniei, miniştrii afacerilor externe din Germania, Spania, Danemarca și Italia.

De asemenea, la Chișinău a fost secretarul de stat al SUA Antony Blinken, dar și înaltul Comisar al Naţiunilor Unite Filippo Grandi.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media