Cel puţin 7 morţi şi zece răniţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalim. Atacatorul a fost ucis

27 ianuarie 2023, 22:19 Externe 135
Atacatorul Fadi Ayesh.  Sursa: Jerusalem Post

Cel puţin şapte oameni au fost ucişi şi alţi zece răniţi după ce o persoană a deschis focul în apropierea unei sinagogi din Ierusalim. Teroristul a fost identificat drept membru cunoscut al Hamas Fadi Ayesh, care locuia în cartierul Shuafat din Ierusalim de est, a deschis focul asupra oamenilor care părăseau sinagoga Ateret Avraham după rugăciunile de vineri seara, scrie Jerusalem Post. Atacatorul a fost ucis la rândul lui de forţele de securitate în timp ce încerca să fugă.

După ce a intrat și a atacat oamenii din sinagogă, atacatorul a început să urmărească oamenii care încercau să evadeze. Apoi a încercat să fugă de la fața locului cu mașina și a tras în direcția polițiștilor din Israel. Ofițerii au ripostat cu focuri de armă și l-au ucis.

Unul dintre însoțitorii sinagogii care a asistat la atac a spus că poliția nu a ajuns la fața locului timp de 20 de minute după primele focuri de armă, deoarece nu i-au crezut pe apelanți și credeau că zgomotul provine de la focuri trase în aer în cartierele din apropierea Ierusalimului de Est

În filmările postate de amatori pe reţelele de socializare se pot auzi forcuri de armă în cartierul Neve Yaakov, unde a avut loc atacul.

Din primele mărturii se pare că atacatorul a deschis focul asupra credincioșilor care ieșeau de la rugăciunea de seară. Unul dintre martori a spus că poliția nu a venit decât după 20 de minute de atacatorul a deschis focul. Acesta a fost ucis atunci când încerca să fugă cu mașina.

„Am văzut o femeie şi patru bărbaţi întinşi pe jos. Aveau urme de gloanţe şi nu mai aveau niciun semn vital, am pronunţat decesul pe loc”, a povestit Fadi Dekidek, unul dintre paramedicii care a intervenit.

„Suntem antrenaţi pentru asta. Din păcate ne confruntăm des cu atacuri teroriste. Nu avem ce să facem. Decât să ne comportăm cu profesionalism, pentru că aşa salvăm vieţi”, a adăugat paramedicul.

Răniţii au fost duşi la un spital din Ierusalim. Între timp, forţele de securitate continuă să patruleze zona pentru a stabili dacă mai sunt şi alţi atacatori. Atacul a avut loc chiar în Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media