Concursul de selecție a localității ce va deține titlul „Capitala Tineretului - 2023”, lansat. Care este procedura de aplicare

27 septembrie 2022, 09:31 Cultură 64
Ministerul Educației.  Sursa: mec.gov.md

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat astăzi, 27 septembrie, concursul de selecție a localității ce va deține titlul „Capitala Tineretului - 2023”, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, urmează să fie concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-urilor naționale şi locale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Pentru implementarea Programului MEC va aloca mijloace financiare în valoare de cca 1.000.000,00 lei, oferind, totodată, suport metodologic și logistic.

Dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor și valorificarea potențialului acestora este o prioritate a Guvernului RM. MEC susține și încurajează participarea activă a tinerilor în societate. Prin Programul „Capitala Tineretului” MEC susținerii - resursa strategică a țării, pentru a pune în valoare ambiția, profesionalismul, entuziasmul tinerilor, dar, în special, pentru a potența inițiativele tinerilor, realizând apropierea cu administrația publică locală și dezvoltând proiecte necesare societății.

Eligibile pentru aplicarea la Program sunt autoritățile administrației publice locale de nivelul întâi, inclusiv cele constituite în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia și autoritățile administrației publice locale de nivelul al doilea, constituite pe teritoriul municipiului, cu excepția municipiului Chișinău și a autorităților administrației publice locale care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani de la ediția pentru care se depune dosarul de aplicare (comuna Sipoteni, raionul Călărași – anul 2020 și 2021, or. Ștefan Vodă – anul 2022).

Formularul de aplicare, direcțiile prioritare de activitate, beneficiile pentru localitatea câștigătoare le găsiți aici.

Dosarul va fi depus on-line la adresa de e-mail: [email protected] sau [email protected] până la data de 14 noiembrie 2022, ora 17:00, se arată în comunicat.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media