Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, invitată de onoare la discursul președintei CE despre starea Uniunii Europene

14 septembrie 2022, 08:57 Ucraina 212
Olena Zelenska, în fața Congresului american, 20 iulie 2022.  Sursa: captură video/Олена Зеленська Facebook

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, va fi invitată de onoare la discursul de astăzi, 14 septembrie, despre starea Uniunii Europene, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe pagina sa de Twitter.

„Curajul poporului ucrainean a impresionat şi inspirat lumea. Europa va fi alături de voi în fiecare pas al acestui drum”, a scris von der Leyen.

În discursul său despre starea Uniunii Europene pe care îl va susţine în plenul PE la Strasbourg, Ursula von der Leyen ar urma să prezinte impactul activităţii Comisiei Europene din ultimul an şi planurile sale viitoare, în special să dezvăluie un pachet de măsuri pentru a reduce creșterea prețurilor la energie în UE, potrivit REUTERS.

De asmenea, președinta CE se va expune și pe marginea țărilor care au obținut în acest an statulul de candidat la UE, printre care și Republica Moldova. Inclusiv va aborda și suportul oferit țărilor din Parteneriatului Estic, Republica Moldova fiind parte a acestuia.

Sesiunea plenară a Parlamentului European va începe cu întâlnirea cu Prima Doamnă a Ucrainei Olena Zelenska, iar ulterior va începe dezbaterea despre starea Uniunii Europene, potrivit agendei parlamentare europene.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media