VIDEO/ DOC/ Ședința CMC s-a încheiat. Proiectele de decizie aprobate astăzi

20 octombrie 2022, 10:12 Politică 178
CMC, Consiliul Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) se întrunește astăzi, 20 octombrie, în ședință pentru a continua examinarea subiectelor de pe ordinea de zi aprobată marți.

UPDATE 13:58. Ședința Consiliului Municipal Chișinău s-a încheiat.

UPDATE 13:10. Proiectul de decizie cu privire la repartizarea profitului net obținut în anul 2021 de către Întreprinderea Municipală „Infocom”, aprobat de consilierii municipali.

UPDATE 13:02. Proiectul de decizie cu privire la înființarea Întreprinderii Municipale „Supraveghere și protecția animalelor" și modificarea Regulamentelor aprobate prin decizia Consiliului municipal Chișinău 4/4 din 17.09.2019, aprobat ca bază și retrimis spre redactare.

UPDATE 12:10. Proiectul de decizie cu privire la elaborarea unui raport de expertiză asupra construcțiilor amplasate pe terenurile proprietate municipală din str. Nicolae Milescu Spătarul și adjudecarea la licitație publică, prin vânzare-cumpărare a unor loturi de pământ, aprobat de CMC.

UPDATE 11:20. Șefa Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Svetlana Dogotaru, a prezentat informațiile privind legalitatea construirii imobilului din bd. Moscovei, 20.

UPDATE 11:10. Șeful Direcției generale, educație și tineret din cadrul Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a prezentat informațiile cu privire celelalte două subiecte cu privire la imobilele construite ilegal pe teritoriul instituțiilor de învățământ și legalitatea construirii imobilelor pe teritoriul Gimnaziului nr. 31.

UPDATE 10:45. Subiectul cu privire la acceptarea donației a două corturi, votat de consilierii municipali.

UPDATE 10:40. Șeful Direcției generale, educație și tineret din cadrul Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a anunțat că a solicitat o expertiză tehnică din partea inginerilor calificați pentru a clarifica care a fost cauza desprinderii tencuielii de la liceul „Lucian Blaga” din capitală, care a căzut peste o elevă.

UPDATE 10:17. La începutul ședinței sunt prezenți 29 de consilieri municipali. Consilierii municipali ar trebui să examineze subiectul 8 de pe ordinea de zi cu privire la situația creată la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, însă raportorul Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale, educație și tineret, absentează la moment.

Amintim că la ședința din 18 octombrie, a doua tentativă de numire a Irinei Gutnic, actuala șefă a Apă-Canal, în funcția de viceprimară a capitalei a eșuat.

Consilierii municipali au respins repetat candidatura înaintată de primarul Ion Ceban. În aceste condiții, Irina Gutniuc poate fi înscăunată în funcție prin dispoziția edilului municipalității, același scenariu după care a fost numit anterior Fadei Nagacevschi, care recent și-a depus demisia.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media