Trei bărbați reținuți la Cahul pentru tentativa de a trece peste Prut aproape 34 de mii de pachete cu țigări

30 iunie 2022, 13:33 Societate 1266
Trei reținuți într-un caz de contrabandă cu țigări.  Sursa: SIS.md

Trei bărbați au fost reținuți la Cahul, după ce aceștia ar fi încercat să scoată din țară, în afara punctelor oficiale de trecere a frontierei cu România, o cantitate de 33 900 pachete de țigări, în regiunea de sud a țării. Tentativa de contrabandă este investigată de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS și Direcția regională Sud a Poliției de Frontieră.

Tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea dinspre 29 spre 30 iunie, în jurul orei 23:00. Planul membrilor grupului infracțional vizat a fost deconspirat în baza informațiilor operative obținute și gestionate de oamenii legii, ceea ce a permis reținerea în flagrant a trei persoane.

După totalizarea capturii de țigări, oamenii legii au estimat costul acestora pe piața neagră de peste Prut la cifra de 1 600 000 de lei.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, sunt domiciliați în raionul Cahul și sunt la prima abatere de natură penală. Au fost reținute inclusiv automobilul, autocamionul și barca gonflabilă pe care intenționau să o folosească la comiterea infracțiunii, iar lotul de țigări a fost indisponibilizat.

De asemenea, în imobilele gestionate de persoanele reținute au fost depistate și ridicate cutiile de carton goale de la pachetele de țigări ridicate de oamenii legii pe malul râului Prut. Ulterior audierii acestora de către procurorii PCCOCS, oamenii legii vor decide asupra necesității aplicării arestului preventiv și a sechestrului asupra mijloacelor de transport.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media