DOC/ După doi ani de verificări, ANI a constatat lipsa încălcărilor în controlul averii și intereselor în privința Maiei Sandu

29 iunie 2022, 09:31 Justiție 232
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

În urma procedurii de control a averii și intereselor personale în privința Maiei Sandu, pentru perioada 9 martie - 13 noiembrie 2019, perioadă în care a îndeplinit funcția de prim-ministru și deputat, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat lipsa încălcărilor sub aspectul între veniturile obținute, averea dobândită și cheltuielile realizate.

De menționat că, acum doi ani, socialistulVasile Bolea s-a adresat la ANI prin care a cerut verificarea averii Maiei Sandu, argumentând cheltuielile lunare ale actualei președinte ar fi cu mult mai mare decât cele anunțate în spațiul public.

„După ce câțiva ani spunea că a trăit din rezervele din conturile bancare de peste hotare, acum Maia Sandu a revenit la această poveste fără de sfârșit. Totuși, am făcut o comparație a sumelor declarate oficial de către Maia Sandu și afirmația că cheltuie doar 5-6 mii de lei pe lună. Diferența este de 6-7 ori, iar aceasta trebuie să fie deja explicat și la Agenția Națională de Integritate”, spunea în 2020 Bolea.

Astfel, în urma verificării, ANI nu a constatat încălcarea regimului juridic de declarare a averii sau diferenţe dintre veniturile şi cheltuielile admise de preşedinta Maia Sandu.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media