DOC/ După doi ani de verificări, ANI a constatat lipsa încălcărilor în controlul averii și intereselor în privința Maiei Sandu

29 iunie 2022, 09:31 Justiție 229
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

În urma procedurii de control a averii și intereselor personale în privința Maiei Sandu, pentru perioada 9 martie - 13 noiembrie 2019, perioadă în care a îndeplinit funcția de prim-ministru și deputat, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat lipsa încălcărilor sub aspectul între veniturile obținute, averea dobândită și cheltuielile realizate.

De menționat că, acum doi ani, socialistulVasile Bolea s-a adresat la ANI prin care a cerut verificarea averii Maiei Sandu, argumentând cheltuielile lunare ale actualei președinte ar fi cu mult mai mare decât cele anunțate în spațiul public.

„După ce câțiva ani spunea că a trăit din rezervele din conturile bancare de peste hotare, acum Maia Sandu a revenit la această poveste fără de sfârșit. Totuși, am făcut o comparație a sumelor declarate oficial de către Maia Sandu și afirmația că cheltuie doar 5-6 mii de lei pe lună. Diferența este de 6-7 ori, iar aceasta trebuie să fie deja explicat și la Agenția Națională de Integritate”, spunea în 2020 Bolea.

Astfel, în urma verificării, ANI nu a constatat încălcarea regimului juridic de declarare a averii sau diferenţe dintre veniturile şi cheltuielile admise de preşedinta Maia Sandu.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media