Elveția oferă un grant nerambursabil în valoare de 9,3 milioane de lei Centrului Național de Transfuzie a Sângelui

10 iunie 2022, 12:42 Sănătate 183
Transfuzie de sânge.  Sursa: msmps.gov.md

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va beneficia de un grant nerambursabil, în valoare de 9,3 milioane de lei, prin intermediul Proiectului „Răspuns umanitar pentru refugiații din Ucraina în Moldova”, finanțat de Crucea Roșie din Elveția.

În acest sens, a fost încheiat un acord de grant între Ministerul Sănătății, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Crucea Roșie din Elveția.

Astfel, cu suportul financiar oferit de Crucea Roșie din Elveția vor fi procurate consumabile pentru recoltarea, testarea sângelui și producerea componentelor sanguine. La fel, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va fi dotat cu dispozitive medicale, precum camere frigorifice și lăzi frigorifice, pentru extinderea capacităților de stocare a produselor sanguine și asigurarea condițiilor necesare pentru transportarea acestora.

Crucea Roșie este un partener de încredere al Ministerului Sănătății, cu suportul acestuia fiind implementate mai multe proiecte.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media