Simbolurile interzise Z și V au fost desenate pe o stație de transport comun din Taraclia. Inscripțiile au fost, ulterior înlăturate

22 aprilie 2022, 15:07 Societate 138
Simbolurile Z și V, desenate pe o stație de transport în comun.  Sursa: gaguzinfo.md

În satul Ciumai, regiunea Taraclia, persoane neidentificate au pictat o stație de transport în comun cu simboluri interzise. Pe trei laturi, pereții clădirii au fost pictați cu simbolurile Z și V, precum și inscripția „Z și V putere”, scrie presa locală.

De remarcat faptul că această oprire se află pe un tronson aglomerat al drumului național „Chișinău – Giurgiulești”. Ulterior, simbolurile au fost eliminate. Angajații întreprinderii Drumuri Taraclia au acoperit inscripția cu vopsea galbenă.


FOTO: gagauzinfo.md


FOTO:gagauzinfo.md


Amintim că, majoritatea parlamentară în ședința din 14 aprilie a votat în lectură finală interzicerea în Moldova a panglicii Sf. Gheorghe și a semnelor Z și V ca simboluri ale agresiunii ruse în Ucraina. Această lege a fost semnată ulterior de către președinta Maia Sandu.

Potrivit proiectului de lege adoptat, pentru folosirea publică a simbolurilor Z, V și a panglicii Sf. Gheorghe în Moldova, persoanele fizice vor fi pedepsite cu amendă de la 4,5 mii la 9 mii lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societăţii . Persoanele juridice și funcționarii riscă amenzi de la 9.000 la 18.000 de lei.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media