Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, vine în Republica Moldova

4 martie 2022, 09:24 Societate 261
Filippo Grandi.  Sursa: UNHCR

Filippo Grandi, înaltul comisar al Națiunilor Unite pentru refugiați, va întreprinde în perioada 4 - 5 martie o vizită în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită în țara noastră a unui înalt comisar al ONU pentru refugiați.

Oficialul ONU va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu cu participarea vicepremierului Nicu Popescu, cu prim-ministra Natalia Gavrilița cu participarea ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, și a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

De asemenea, delegația va efectua o deplasare la centrul de triere de la Palanca pentru documentarea la fața locului cu privire la modul de gestionare a fluxului de refugiați și condițiile în care sunt acomodați aceștia pe teritoriul țării noastre.

Totodată, Filippo Grandi va consulta opinia autorităților naționale cu privire la propunerea programului de asistență internațională urgentă în valoare de 1,7 miliarde de dolari, adresat susținerii acțiunilor consolidate ce urmează a fi întreprinse în vederea asigurării unor răspunsuri eficiente la criza umanitară.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media