„Huliganism”. Prima reacție oficială a Kremlinului despre acțiunea de protest a angajatei de la Pervîi Kanal

15 martie 2022, 14:04 Rusia 418
Peskov, declarație depsre incidentul de la Pervîi Kanal.  Sursa: colaj -AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Gestul angajatei de la postul de televiziune Pervîi Kanal, care a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, este un act de „huliganism”. Astfel a comentat incidentul secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

„În ceea ce privește fata asta (n. red. Marina Ovseannikova), ei bine, acesta este huliganism. Canalul TV și persoanele competente se ocupă de acest caz. Aceasta nu este o chestiune de pe agenda noastră”, a spus Peskov în timpul unui briefing.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai adăugat că „transmisia în direct a oricărui canal TV este o dimensiune aparte, unde există o responsabilitate deosebită, mai ales pentru cei care lucrează acolo”, citează Meduza.

Amintim că Ovseannikova a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

Marina Ovseanicova s-a dovedit a fi redactoră la departamentul de știri internaționale de la „Pervîi Kanal”. Tânăra, mamă a doi copii, a declarat într-un mesaj video că responsabil de războiul din Ucraina este președintele rus Vladimir Putin și că îi este rușine de activitatea pe care a avut-o „Pervîi Kanal”.

Imediat după ce imaginile video s-au răspândit pe rețelele de socializare, femeia a fost reținută în seara zilei de 14 martie. Avocații care s-au angajat să-i acorde asistență juridică spun că au căutat-o fără succes până acum, nu știu unde se află aceasta și că nu au putut lua legătura cu aceasta.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media